Skip navigation Menu

Oud-student Sifra Bekx (InSalvation)

“Door vragen te stellen, kwam ik steviger in mijn schoenen te staan.”

 

Ik volgde een verkorte route van de mbo-opleiding Eventmanagement. In december 2005 had ik mijn diploma op zak en stond ik voor de keuze om in te stromen in het hbo, maar eigenlijk vond ik dat net iets te snel. Ik was op zoek naar welke studie het beste bij mij zou passen en toen ik de optie voorbij zag komen om het EH-Traject te volgen leek mij dat een geschikte invulling tot de tijd dat ik aan mijn hbo-opleiding zou beginnen.

Sifra, student EH-Traject 2006

Het Traject sprak me aan want ik kon gericht aan de slag met mijn studiekeuze en daarnaast werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling.
Tijdens een buitenlandstage voor mijn mbo-studie ben ik tot geloof gekomen. Ik was super enthousiast over het geloof en vond het een geweldige kans om me tijdens het Traject een half jaar verder te kunnen verdiepen in mijn geloof.

De eerste weken ging het vooral over Bijbels fundament: Wat geloof je? Wie is God? Hoe zit het met de betrouwbaarheid van de Bijbel? En zo kwamen er allerlei vragen op mij af waar ik eigenlijk tot dan toe niet mee bezig was geweest. Maar ik merkte doordat ik met deze vragen aan de slag ging, ik juist de verdieping kreeg waar ik naar op zoek was. Ik was altijd iemand die vrij makkelijk dingen aan nam van anderen. Door vragen te gaan stellen ben ik steviger in mijn schoenen komen te staan. Dit moest ik ook toepassen op mezelf.

InSalvation

Tegenwoordig ben ik zangeres van de worshipband InSalvation. Eigenlijk is dat ook een beetje in mijn EH-periode ontstaan. Ik herinner me het zingen tijdens de weekopeningen en in pauzes of na de lessen. De muziek heb ik daarna niet meer losgelaten.
InSalvation is eigenlijk meer dan alleen een band. Sinds januari 2015 is het een stichting met drie pijlers: aanbidding, gerechtigheid en toerusting. Via de stichting proberen we te werken aan onze droom: een beweging van mensen die opstaan en Jezus toegewijd volgen door een leven van aanbidding en gerechtigheid.

Terugkijkend was het EH-Traject een zeer waardevolle investering in mijn persoonlijke ontwikkeling en de groei in mijn geloofsleven. De mogelijkheid om tijd apart te zetten om te ontdekken wie je bent, wat je wilt en waar God je voor geroepen heeft is in die fase van mijn leven cruciaal geweest voor de dingen die ik nu uiteindelijk doe.

WhatsappInstagramNieuwsbrief