Skip navigation Menu

Praktische zaken

In het EH-Basisjaar werk je op hbo-niveau. De opleiding duurt 10 maanden (van september tot en met juni) en kent 5 lesdagen per week. De gemiddelde studiebelasting is zo’n 40 uur per week, dat is inclusief zelfstudie, het maken van opdrachten en het lezen van de aangeboden literatuur.

Hoe ziet een lesdag er uit?

In het EH-Basisjaar heb je 5 dagen per week colleges en activiteiten. Maandag beginnen we om 10.15 uur,
op vrijdag stoppen we in de meeste gevallen uiterlijk om 14.00 uur. De andere dagen ben je vaak
van 9.00 tot 16.30 uur op de EH. Een lesdag kent meestal twee hoorcolleges, afgewisseld met een
aantal praktische vakken en groepswerk. Ook is er tijd ingeroosterd voor tutoruren en het werken aan
persoonlijke opdrachten.

Toelatingseisen

Aanmelden bij de EH kan met minimaal een mbo 4-, havo- of vwo-diploma.
Het is bespreekbaar om het EH-Basisjaar te volgen als je één certificaat voor je havo- of vwo-diploma moet halen. Kom in dat geval met ons overleggen hoe en óf je je certificaat kunt doen én tegelijk het programma van het Basisjaar kunt volgen. Let op: het certificaat dient wel ergens anders te worden behaald.

Startdatum

Op dinsdag 3 september 2024 starten we met het EHB48.

Kosten

Bekijk alle kosten en de bijbehorende toelichtingen hier

We vinden dat jongeren die gemotiveerd zijn om een EH-opleiding te gaan volgen, daarvan niet mogen afzien om financiële redenen. Wil je hier meer over weten, bekijk dan het onderdeel ‘Kosten‘.

Op kamers

Wanneer je gaat studeren, is het leuk om op kamers te gaan. Natuurlijk kan je dat zelf uitzoeken, maar als EH kunnen we je daar ook bij helpen. Jaarlijks wordt namelijk ongeveer half juni aan alle studenten die zich op dat moment ingeschreven hebben voor het Basisjaar een kamerlijst toegezonden. Op die kamerlijst staat een aantal kamers van particulieren die jaarlijks kamers aan studenten van de EH verhuren. Overigens is het niet zo dat de EH bemiddelt. Houd er rekening mee dat kamerhuur al snel zo’n €300,- per maand kost.

Jouw rechten

Wil je meer weten over jouw rechten wanneer je een kamer huurt? Het RIC (Rechtsbijstandverzekering Informatie Centrum) heeft alle zaken voor jou op een rijtje gezet . Klik hier voor meer informatie.

MDT (maatschappelijke diensttijd)

Maatschappelijke impact maken zit in het DNA van de EH én in die van MDT. Daarom zijn we blij met onze samenwerking. Omdat de EH samenwerkt met MDT, ontvang je als student automatisch ook een MDT certificaat bij je diplomering. Dit staat mooi op je CV, omdat je ermee aantoont dat je verder kijkt dan je eigen belang en dat je maatschappelijk betrokken bent. Zo maken we samen maatschappelijke impact! Lees hier meer.

AanmeldenWhatsappInstagramNieuwsbrief