Skip navigation Menu

Oud-medewerker Heleen den Herder-Bakker

‘Meine Zeit steht in deinen Händen’

Als student ontmoette ik docenten en medestudenten vanuit verschillende (niet-)kerkelijke stromingen. Nieuwe vragen werden gesteld, nieuwe liederen gezongen en geloofsverbondenheid ontstond. Ook leerden wij kritische vragen te stellen rondom wetenschappen. Gods grootheid en veelkleurigheid werd hierin zichtbaar en wij werden weerbaar gemaakt voor hbo/universiteit en het studentenleven.

‘You are my all and all’

Als tutor begeleidde ik de Trajectstudenten. Zij waren vaak gestopt met hun studie, hadden een bachelor afgerond of een ‘tussenstop’ gemaakt. We gingen samen op ontdekkingstocht om te ervaren dat God betrekking heeft op élk terrein van je leven. Belangrijke thema’s waren: Godsbeeld, persoonlijkheid, studiehouding, studiekeuze en hun plek in de maatschappij.

“De studenten leren werkelijke verbinding aan te gaan met God, elkaar en de wereld om hen heen.”

‘Toekomst vol van hoop’

Als gecommitteerde lees ik de eindopdracht van het EH-Traject, met de uitnodiging om hierover verdiepende vragen te stellen. Telkens word ik weer geraakt welke openheid en verbondenheid in de groepen is ontstaan. De studenten leren werkelijke verbinding aan te gaan met God, elkaar en de wereld om hen heen. Hoe waardevol is dat om vanuit kennis, visie én ervaring samen met God de volgende stap te maken en daarvan te getuigen.

Heleen den Herder-Bakker

Student (1996-1997), Tutor bij traject (2006-2010), gecommitteerde (2011 – heden)

WhatsappInstagramNieuwsbrief