Skip navigation Menu

"Ik zie dat mensen door de EH tot hun doel komen."

Mensen die elkaar van hart tot hart ontmoeten. Dat is wat mij enthousiast maakt in mijn werk als tutor. God brengt ons in het EH-Traject samen om er voor elkaar te zijn, om te leren, samen te genieten, te zoeken en te groeien.

Ik word blij van herinneringen aan gesprekken met studenten. Die zijn niet altijd makkelijk. Soms lijkt de hoop ver weg gezonken in levens van studenten. Als tutor wandel ik mee en help zoeken naar dat ‘ene sprankje’ om verder te kunnen. Want dat is er volgens mij altijd. Hoe gaaf is het om die lichtpuntjes te vinden en aan elkaar te verbinden, waardoor studenten uiteindelijk gezond verder kunnen in de maatschappij.

Lang niet altijd beseffen studenten wie ze zijn en wat ze voor een ander kunnen betekenen. Van gesprekken met hen word ik ook blij. Tijdens de maanden dat ik ze meemaak, zie ik ze veranderen. Ineens kan de bloem in dan in bloei komen te staan.

Het gaat ergens over op de EH, over de zin van ons leven. Ik gun iedere jongere een tijd op de EH toe om zichzelf, God en anderen meer te leren kennen. Want ik zie dat mensen daardoor beter tot hun doel komen.

Sietske Zuurman, tutor EH-Traject

WhatsappInstagramNieuwsbrief