Skip navigation Menu

"Het gaat om de wezenlijke dingen van het leven."

Elke start van een nieuw Traject ervaar is al een nieuw avontuur. Enerzijds ben ik nieuwsgierig naar de studenten die gaan komen, anderzijds ervaar ik een hele sterke zin om met hen aan de slag te gaan. Ik weet inmiddels wat het Traject in een mensenleven kan uitwerken en dat ik daar een bijdrage aan mag leveren, maakt me iedere keer weer enthousiast en dankbaar.

Het werk op het Traject is voor mij zo bijzonder omdat het om de wezenlijke dingen van het leven gaat. Het gaat over God die van ons houdt, ons in Jezus verlost en ons wil inschakelen om bakenen van hoop te zijn in deze wereld. Dat alles blijft niet bij theologische begrippen, maar er wordt samen gezocht naar hoe je dat concreet doet in het leven van alle dag. Als het dan lukt om het gewone leven te leven vanuit het diepe besef dat je bij God hoort en vandaar uit keuzes durft te maken in de hele gewone dingen van het bestaan, dan raakt me dat telkens weer.

De grootste voldoening vind ik wanneer ik op welke manier dan ook een bijdrage mag leveren aan wat mensen tot hun bestemming brengt, God leren kennen en leren leven zoals Hij het bedacht heeft. Bijna al mijn werkzaamheden op het Traject hebben hiermee te maken, hoe mooi is dat!

Paul Plug, tutor EH-Traject

Aanmelden jubileumviering
WhatsappInstagramNieuwsbrief