Skip navigation Menu

Terugblik op het EH-Traject

Jongeren die het EH-Traject beginnen, willen zo snel mogelijk ontdekken welke andere studie zij willen gaan doen. Daar komen zij toch voor? Afgehaakt op hun eerdere studiekeuze – meestal wat teleurgesteld en ongeduldig – starten zij in een nieuwe tutorgroep. Dat de EH ook vakken aanbiedt over geloof, zingeving en persoonlijke ontwikkeling nemen sommigen op de koop toe.

Al gauw blijkt dat een studiekeus juist heel veel te maken heeft met wie je bent, met wat je gelooft, met wat je belangrijk vindt, en niet alleen met je intelligentie of je interesses.

Het is heel leuk om als tutor mee te maken hoe iemand in korte tijd tot ontwikkeling komt. In de tutorgroep word je uitgenodigd om je kwetsbaar op te stellen, aangemoedigd om van elkaar te leren, en uitgedaagd om alles eruit te halen wat erin zit. In een half jaar tijd kan het daardoor gebeuren dat een eerdere niet afgemaakte technische studie ingeruild wordt voor een overtuigde pabo-opleiding, of andersom.
In ieder geval zit het Traject vol verrassingen die de meeste studenten niet hadden willen missen: vriendschappen voor het leven, een rugtas met literatuur, een hoofd vol nieuwe inzichten, een warm hart en natuurlijk… voor de meesten een passende studiekeuze!

Als tutor is het ook heel verrassend en boeiend om een poosje langszij te mogen komen bij studenten. Ik kijk dan ook zeer dankbaar terug op mijn tijd bij de EH!

Lies Nijman, oud-tutor EH-Traject

WhatsappInstagramNieuwsbrief