Skip navigation Menu

"Daar doe ik het voor."

Ik ben een aantal jaren op de EH werkzaam geweest als tutor van bij het Traject en nu – al weer bijna net zo lang – werk ik als tutor bij het Basisjaar. Daarnaast geef ik ook colleges op het gebied van geloofsontwikkeling bij beide opleidingen. Dat is leuk, want dat kun je ook de verschillen aan den lijve ervaren, om het zo maar te zeggen.

De Trajectstudent komt niet van de middelbare school om hier een mooi tussenjaar te doen, maar heeft vaak al een jaar of langer HBO of WO achter de rug en is daar mee gestopt. Dat was niet bedoeling, zo was het niet bedacht, maar blijkbaar was het niet de goede keuze en dan is de vraag: wat ging er mis en waarom? En natuurlijk: Hoe nu verder?

Dat biedt voor een tutor en ook voor docenten een geweldig uitgangspunt vanwege de inzet, de ontvankelijkheid en de motivatie. Dat zijn dingen die ik persoonlijk heel mooi vind, omdat ik het meest gemotiveerd wordt door mensen die zelf gemotiveerd zijn om te leren, te ontdekken, te groeien en te veranderen. De kwartjes die dan vallen zijn zo kostbaar. Ik heb vaak meegemaakt dat het EH-Traject voor mensen terugkeer naar God betekende of herstel van de gevolgen van verkeerde keuzes. Als zo’n student dan weggaat met: “Ik weet nu wat ik anders wil en hoe ik dat ga aanpakken”, dan zit ik met tranen van ontroering en dankbaarheid in de slotdienst.

Daar doe ik het voor.

David Bouwman, tutor

WhatsappInstagramNieuwsbrief