Skip navigation Menu

Studietwijfel

Stelling: “Ik weet nog niet wat ik wil studeren.”

Als je niet weet wat je wilt gaan studeren kan dat onder andere te maken hebben met veel mogelijkheden zien of hebben, met de angst een foute keuze te maken of met geen tijd hebben je goed te verdiepen in studies.

Waarom het EH-Basisjaar?

Je kunt beter de tijd nemen om vanuit een gezonde en passende visie voor de toekomst te kiezen dan maar ergens mee beginnen (en eventueel vastlopen). Bij het maken van een goede studiekeuze is van wezenlijk belang dat je je interesses en vaardigheden evenwichtig afweegt, maar ook je drijfveren kent en meeweegt en je grondhouding t.o.v. het leven. En dat je beseft en accepteert, wie je als mens bent met je kwaliteiten, beperkingen, allergieën en uitdagingen. Een tussenjaar kan je daar verdieping bij geven.

Een belangrijk onderdeel van het EH-Basisjaar is studiekeuze. Al vroeg in het jaar ga je daarmee aan de slag door antwoord te zoeken op vragen als: Wat typeert jou? Hoe maak jij keuzes? Welke kwaliteiten en interesses heb jij en wat zijn je valkuilen? Hoe studeer jij en is dat efficiënt? Ben je perfectionistisch of heb je last van faalangst? Hoe zien eventuele studies én werkvelden er werkelijk uit? Past een studie echt bij je persoonlijkheid? Met al deze kennis maak jij een goede studiekeuze die echt bij je past en bij wat jij belangrijk vindt.

Je wordt in je zoektocht geholpen door de decaan, je groepsgenoten en natuurlijk je tutor. Op die manier werk jij toe naar een studiekeuze die het beste bij jou past.

WhatsappInstagramNieuwsbrief