Skip navigation Menu

Studentverhaal Tim

“Ik zocht een tussenjaar om me echt op God te focussen. Op de middelbare school heb ik het nooit echt naar mijn zin gehad, dus ik wilde een jaarlang iets doen wat ik echt leuk vond. Ik was op zoek naar een soort Bijbelschool, waarin God centraal staat. In mijn jeugdgroep in de kerk had een jongen het over zijn ervaringen op de EH die hij een aantal jaren terug opgedaan had. Het werd toen vanbinnen helemaal warm bij mij. Ik wist niet wat er gebeurde. Ik was helemaal onder de indruk. Ik heb toen direct meer informatie gevraagd over de EH bij die jongen en hij wat hij vertelde sloot helemaal aan bij wat ik zocht. En nu zit ik hier!

Naast in mijn geloof, wil ik ook als persoon groeien. Ik heb soms last van een gevoel van eenzaamheid en ik merk dat ik vaak op zoek ben naar bevestiging. Ik wil graag leren om hiermee om te kunnen gaan en ik geloof echt dat ik daar dit jaar in ga groeien. Ik wil ook groeien in mijn vertrouwen op God en ik zou graag meer Bijbelkennis op willen doen. Verder ben ik ervan overtuigd dat ik een roeping heb en die wil ik graag samen met God dit jaar gaan ontdekken.

Er zijn in je leven een aantal seizoenen; zomer, herfst, winter en lente. Je hebt soms perioden waarin je het gevoel hebt dat het nooit meer zonnig zal worden, maar met God mag ik vertrouwen dat er na elke nare periode ook weer iets moois mag komen. ‘Hoopvol leven’ is, denk ik, één van de belangrijkste dingen van het christelijk geloof. Je voelt misschien niet altijd dat God er is, maar Hij is er wel. Dat geeft mij zoveel hoop en rust. God is er altijd en ik heb oog op een hele mooie toekomst. Met Hem ben je nooit eenzaam.

Ik zit hier op de EH zo op mijn plek! Ik ben helemaal niet gewend om omringd te zijn door christenen. Het is zo fijn om in zo’n veilige, vertrouwde omgeving te zitten. Na drie weken zijn we als groep al ontzettend hecht. Dat is zo bijzonder! We zijn er voor elkaar en we geven elkaar feedback en dat kan allemaal omdat we het zo goed met elkaar hebben.”

WhatsappInstagramNieuwsbrief