Skip navigation Menu

Studentverhaal Thirze

“Ik heb afgelopen jaar de opleiding Maatschappelijke zorg afgerond. Ik had dat gekozen omdat ik graag iets met mensen wilde doen, maar tijdens de opleiding kwam ik erachter dat het toch niet helemaal mijn ding was. Ik miste de combinatie van geloof en mensen en ik wilde eigenlijk ook niet in een instelling werken. Ik wist alleen niet wat ik dan wel wilde doen, maar ik zag mezelf meer iets doen met jongeren in combinatie met geloof.

Het eerste jaar van mijn opleiding had mijn moeder me eigenlijk al aangeraden om het EH-Basisjaar te gaan doen. Dat leek me ook super leuk en ik heb het sindsdien in mijn achterhoofd gehouden. Toen ik klaar was met mijn opleiding wist ik dus ook meteen dat ik naar de EH wilde.

Omdat geloof niet echt aan bod kwam in mijn opleiding, heb ik zin om me daar op de EH wel mee bezig te houden. Ik ben op zoek naar verdieping; ik wil mijn geloof graag praktisch maken. Ik wil leren wat ik kan gaan betekenen in de wereld voor God. Op dit moment houdt de studie Theologie mij bezig als optie. Daarnaast hoop ik op de EH meer zicht te gaan krijgen op mijn kwaliteiten en talenten, zodat ik na dit jaar een gegronde keuze kan maken voor een opleiding. Ik heb zin in deze uitdaging!

Voor mij betekent ‘hoopvol leven’ leven in blijdschap met God. Ik weet dat er altijd hoop is; Jezus is mijn hoop. Ik geloof dat God mij in de nabije en verre toekomst bijstaat; ik weet dat het goedkomt, omdat Hij er voor mij is.

In de eerste weken heb ik al zoveel geleerd. Ik geniet echt van de mensen op school. Natuurlijk moest ik wennen aan de colleges, maar ik merk wel dat ik er heel veel uithaal.”

WhatsappInstagramNieuwsbrief