Skip navigation Menu

"Tijdens de EH heb ik een belangrijke basis gelegd voor de rest van mijn leven."

Omdat Etienne nog niet wist wat hij wilde studeren, besloot hij het EH-Basisjaar te gaan volgen en daar heeft hij geen spijt van gehad. Nu werkt Etienne onder andere voor Salt Adventures waar hij, in combinatie met buitensport, jonggelovigen helpt om zich geestelijk te ontwikkelen.

“Ik heb hele goede vrienden overgehouden aan de EH. Het was heel gezellig en ik heb ook echt wel een ontwikkeling doorgemaakt, vooral een persoonlijke; ik ben ontplooid als mens, ik ben bewuster geworden van wie ik ben en ik heb op mijn eigen benen leren staan. Daarnaast ben ik een stuk assertiever geworden; ik ben op de EH uit mijn schulp gekropen. Waarmee het jaar mij uiteindelijk meer heeft gebracht dan ik had verwacht. Tijdens de EH heb ik een belangrijke basis gelegd voor de rest van mijn leven.

De vriendschappen die ik aan de EH heb overgehouden zijn voor mij het meest waardevolle van het jaar. Er hing een relaxte sfeer op school en eigenlijk kon je met iedereen wel optrekken. Ik raad de EH aan anderen aan, omdat ik denk dat het heel waardevol is om jezelf te ontwikkelen, zeker als gelovige. Als je bereid bent om in jezelf te investeren, draagt het Basisjaar ook echt bij aan je persoonlijke ontwikkeling, waar je de rest van je leven op voort kan bouwen.

Ik ben nu betrokken bij het onderdeel Outcamp van Salt Adventures. We willen (jong)gelovigen een soort geloof boost geven en hen stimuleren om een toegewijde volgeling te zijn. Salt Adventures is door Adam en Mariët kortgeleden opgericht en is ontstaan uit het verlangen om door middel van buitensport te investeren in het geloofsleven van (jong)gelovigen.

In diezelfde periode merkte ik dat veel jonggelovigen in mijn omgeving, bijvoorbeeld na een Alpha cursus, enthousiast raken over Jezus maar enige tijd later weer terug bij af lijken te zijn. Alsof de wortels niet diep genoeg zaten. Zo vielen onze verlangens samen en is het echt ons doel en gebed dat we (jong)gelovigen toe kunnen rusten en helpen groeien in de genade en kennis van Jezus! Dat doen we in combinatie met veel buitensport, waardoor we met de Outcamp een prachtig concept hebben in de vorm van fysieke uitdaging en geestelijke diepgang!”

WhatsappInstagramNieuwsbrief