Skip navigation Menu

Een basis voor mijn toekomst!

Joël Sneep, Basisjaar 2017/2018

“Op mijn middelbare school haalde ik niet extreem hoge cijfers, maar daar stond dan ook tegenover dat ik er niet veel voor deed. Het laatste jaar werd toch nog wel spannend, maar uiteindelijk slaagde ik gelukkig voor mijn examen. Ik koos voor de PABO, hoewel ik nooit had gedacht mezelf ooit voor een klas te zien staan. Maar de open dag van de opleiding sprak me gewoon enorm aan.

In de eerste maanden merkte ik dat het HBO vroeg om hard werken, iets wat ik dus niet echt gewend was. Mijn tentamens haalde ik niet en tot overmaat van ramp liep ik vast tijdens mijn stage op een basisschool. Ik kreeg als feedback dat men zich `zorgen maakte over mijn functioneren in dit werkveld’. Ik had zelf wel door dat het niet helemaal lekker liep, maar dit was wel heel erg confronterend. Eind februari 2017 stopte ik met mijn studie en ik dacht: wat nu?

Via enthousiaste verhalen werd ik gewezen op het Basisjaar en ik besloot me in te schrijven. Mijn doelstelling: een jaar apart zetten om me te bezinnen en het vinden van een nieuwe studie.

De enthousiaste verhalen kloppen: wat ik hier heb geleerd en ontdekt, is super!

Inmiddels zit mijn Basisjaar er al weer bijna op en ik moet zeggen: de enthousiaste verhalen kloppen. Wat ik hier heb geleerd en ontdekt, is super! Via alle colleges, literatuur en gesprekken heb ik zicht gekregen op wie ik ben en daardoor ben ik me meer bewust van wat ik doe. Ik merk dat ik steviger in mijn schoenen sta en dat ik een basis heb gelegd voor mijn toekomst.

Volgend jaar hoop ik de Politieacademie te gaan doen. Ik weet dat die omgeving wat harder zal zijn dan ik gewend ben en dat ik daar minder christenen zal tegenkomen. Maar dat is een uitdaging waar ik eigenlijk niet tegen opzie. Ik heb dankzij de EH voldoende tools gekregen om daar mijn christen-zijn te laten zien.”

Op zoek naar een christelijk tussenjaar? Doe dan het EH-Basisjaar! Een unieke voorbereiding op jouw vervolgopleiding! Vraag de studiegids aan

WhatsappInstagramNieuwsbrief