Skip navigation Menu

Het hoeft niet allemaal perfect te zijn

Het hoeft niet allemaal perfect te zijn
Roos uit het Noord Hollandse Broek op Langedijk besloot vlak voor de zomervakantie om zich aan te melden voor het Basisjaar. Waarom eigenlijk? Wat hoopt ze uit dit jaar te halen? Wat zijn haar ervaringen tot nu toe? En wat zegt het jaarthema `Hoera, het is vandaag’ haar?

“Ik heb eigenlijk twee goede redenen om de EH te doen. Allereerst omdat ik nog niet weet wat ik straks ga studeren. Ik zou heel graag willen ontdekken wat bij mij past. Zoals ik er nu tegen aankijk zijn daarbij twee zaken heel belangrijk: het moet iets creatiefs en iets met inhoud zijn.”

Vast vertrouwen
“Mijn tweede reden is dat ik van Jezus houd en graag meer wil leren over Hem. Ik ben op zoek naar een vast vertrouwen en dat ik daardoor in staat ben om dingen meer los te kunnen laten. Die twee dingen komen op de EH samen. Ik ben benieuwd naar wat God voor mij in petto heeft en zie erg uit naar wat dit jaar mij gaat brengen.
Op persoonlijk gebied hoop ik meer van mijn talenten te ontdekken en op de een of andere manier met meer ontspanning in het leven te staan. Ik zou me wat dat betreft graag vrijer willen voelen.”

Overtreffen
“De eerste weken overtreffen mijn verwachtingen, serieus. Ik had eerlijk gezegd een beetje verwacht dat er veel mensen zouden zijn die zich nog afvroegen ‘bestaat God überhaupt wel?’ en geen relatie met Hem zouden hebben. Ik was bang dat dat een soort belemmering voor mijn zoektocht naar verdieping zou zijn, maar dat is niet zo. Het is niet dat die studenten er niet zijn, maar de colleges en de literatuur hebben zoveel inhoud. Ik heb er echt heel veel aan.”

Wat zegt het jaarthema `Hoera, het is vandaag’ jou?
“In mijn ogen is dat in het nu leven. Niet te veel of te angstig naar de toekomst kijken, maar tevreden zijn met het nu. Het hoeft allemaal niet perfect te zijn.”

 

 

 

WhatsappInstagramNieuwsbrief