Skip navigation Menu

Oud-student Remko Groen over het Traject

“Geloven doe je ook met je verstand.”

 

Remko volgde het eerste EH-Traject nadat hij een negatief studieadvies had gekregen bij de opleiding Journalistiek. Inmiddels heeft hij de hbo-opleiding Theologie afgerond en zet hij zich in als kerkelijk werker om een brede doelgroep aan te spreken met het christelijk geloof.

Remko, student EH-Traject 2006

Na mijn havo-diploma begon ik aan de studie Journalistiek, maar tijdens mijn opleiding kreeg ik het advies om te stoppen omdat ze me `te lief`’ vonden. Mijn zus wees me op het EH-Traject en ik was meteen enthousiast.

Tijdens het Traject heb ik geleerd dat geloof geen gevoel is, maar dat je ook gelooft met je verstand en dat er dus hele goede rationele redenen zijn om te geloven. Ik heb mij sinds mijn tijd op de EH erg verdiept in Apologetiek en ik vind het super interessant. Jammer dat het in de meeste kerken zo een ondergeschoven kindje is. Ik denk dat ik mede door de apologetieklessen op de EH niet door een extreme geloofscrisis gegaan ben tijdens mijn vervolgopleiding in tegenstelling tot vele studiegenoten.

In verschillende groepen wordt gedacht dat de Bijbel saai is. En dat terwijl de Bijbel juist super spannende verhalen bevat: grote intriges, bedrog, en confronterende teksten van Jezus zelf. In mijn huidige werk probeer ik daarom met creatieve vormen mensen met geloof in aanraking te brengen. Ik organiseer stiltediensten met liedjes van Marco Borsato, heb een website ontwikkeld die jonge gezinnen helpt om over het geloof te praten en schreef het boekje ’25 tinten bijbelstudie’ (inmiddels uitverkocht, red.).

Het was een prachtige periode en eigenlijk de enige keer dat ik elke dag met plezier naar school ben gegaan. Ik heb toen vrienden gemaakt die ik nog steeds reken als mijn beste vrienden. Ik grap wel eens met hen dat de EH eigenlijk verplicht moet zijn voor iedereen omdat je er zoveel leert en zo veel dingen op andere manieren gaat bekijken.

WhatsappInstagramNieuwsbrief