Skip navigation Menu

Om mijn weg met God te gaan

Via een buurmeisje met wie Anne veel optrok, kwam ze 10 jaar geleden tot geloof. Nadat ze haar studie sociale geografie en planologie aan de Universiteit Utrecht in 2012 had afgebroken, wist Anne even niet meer hoe het nu verder moest. Via mensen uit de kerk kwam ze op het EH-Traject terecht.

“Mijn moeder was vroeger gelovig en mijn vader is katholiek opgevoed, maar het geloof speelde al een hele tijd geen rol meer in ons gezin. Ik trok veel op met een vriendin uit de buurt en met haar ging ik mee naar jeugdclubs en de vakantiebijbelclub. Later ging ik ook regelmatig met haar naar de kerk. Het sprak me aan. Ik vond er antwoorden op belangrijke vragen als: Waar komen we vandaan? Wat is ons doel op aarde? Ik ben hier op aarde om mijn weg met God te gaan en dat gaat met vallen en opstaan, maar uiteindelijk kun je daarmee het eeuwige leven ontvangen.”

“Ik ben hier op aarde om mijn weg met God te gaan en dat gaat met vallen en opstaan.”

Bepaalde houding

“Christen-zijn vraagt een bepaalde houding: het is volgens de Bijbel en Gods wil heel belangrijk om goed te zijn voor je naaste. Ik vind dat een mooi doel. Via mij is het geloof weer levend geworden in ons gezin; mijn moeder heeft belijdenis gedaan en ook mijn zusje gaat weer mee naar de kerk. Voor mijn vader is dat wel heel lastig geweest, omdat hij zelf niet zoveel met het geloof heeft. Ik stuitte daardoor weleens op weerstand. Hij werkt als vrachtwagenchauffeur en rijdt internationaal. Daardoor is hij vaak alleen in het weekend thuis. Hij vond het heel moeilijk dat hij zijn gezin in het weekend moest delen met de kerk. Nu gaat dat beter. Hij accepteert onze keuzes daarin. Het is een heel toffe en lieve vader en ik heb altijd het gevoel dat hij achter me staat, ook in mijn keuze voor het EH-Traject. Al is hij daarin wel blij dat ook studiekeuze zo uitgebreid aan bod komt, want dan dient het ook een praktisch doel. Hem overtuigen van het geloof doe ik niet meer. Ik geloof dat God zelf zijn weg daarin wel gaat. Ik bid er wel voor en probeer mijn geloof uit te stralen. “

Verdieping

“Het EH-Traject heeft mij geholpen in mijn geloofsverdieping. De handvatten die ik heb gekregen, hebben mij geholpen in mijn geloofsbeleving, vooral wanneer het gaat om mijn eigen rol als christen in de maatschappij en hoe ik dit kan uitdragen.”

WhatsappInstagramNieuwsbrief