Skip navigation Menu

Studenten EH-Traject halen € 16.166,58 op tijdens de IMPACTday

Donderdag 30 mei staken de Traject studenten van de Evangelische Hogeschool hun handen uit de mouwen tijdens de IMPACTday. Deze dag heeft veel impact gemaakt op zowel de hulpvragers als de studenten. Joa, Traject student: “We vonden het allemaal verrassend leuk en eigenlijk alle hulpvragers vonden het helemaal geweldig. Iedereen zei de hele tijd dat ze zo’n leuke dag gehad hebben.” Anna-Cien, Traject student: “Alle mensen waren zo dankbaar. Schrijnend om te zien hoe het leven zo snel kan veranderen, maar bijzonder mooi om te kunnen helpen!”

De studenten van het EH-Traject hebben diverse projecten uitgevoerd in Barneveld, Bennekom, Ede, Ermelo, Deelen en Hilversum. Van tuinieren en schilderen bij organisaties en particulieren tot activiteiten bij woonzorgcentra, een AZC en een dagbesteding. De EH-studenten hebben door hun praktische inzet een bredere kijk op de samenleving gekregen. Tegelijkertijd hebben ze gewerkt aan hun eigen ontwikkeling. De, soms schrijnende, plekken staan vaak ver af van de belevingswereld van jongeren. De actie heeft daarmee grote impact gemaakt op zowel studenten als hulpvragers. Anna-Cien: “Het was best confronterend om te zien hoe sommige mensen leven. Heel fijn om hen een beetje op weg te hebben geholpen vandaag.”

Met hun inzet hebben de studenten het prachtige bedrag opgehaald van € 16.166,58. De opbrengst gaat volledig naar de EH, omdat deze hogeschool afhankelijk is van giften. Zo zorgen de studenten ervoor dat de EH blijft voortbestaan én maken ze zichtbaar wat de vorming van de EH in hun leven uitwerkt: een maatschappij waarbij je niet alleen aan je eigenbelang denkt, maar als christen het verschil maakt door om te zien naar anderen.

Over de Evangelische Hogeschool (EH)

De EH is een unieke hogeschool waar jongeren in diverse opleidingen worden toegerust voor het leven. Op de EH leren jongeren om steviger in het leven te staan, leren ze wie ze zijn en ontdekken ze wat echt belangrijk is. Tijdens een opleiding op de EH worden studenten geholpen met het ontdekken dat Gods liefde de beste basis is voor het leven en dat Zijn liefde alle aspecten van het dagelijks leven doortrekt. Dit jaar werkten 56 studenten van het EH-Traject mee aan de IMPACTday. De IMPACTday wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Present. Stichting Present is een landelijke organisatie die hulpvragen en mensen die hulp willen geven aan elkaar verbindt.

Wilt u de EH blijven steunen? Ga dan naar www.vriendenvaneh.nl.

WhatsappInstagramNieuwsbrief