Skip navigation Menu

Oud-student Job Gouman over het Traject

“De perfecte keuze bestaat niet.”

 

Na de middelbare school startte ik aan de opleiding Integrale Veiligheid. Het bleek echter totaal niet wat ik ervan had verwacht en ik stopte er al snel mee. Mijn zus wees me op het EH-Traject en dat bleek een goede stap.

Job, student EH-Traject 2018

Op de EH heb ik geleerd om te kijken naar de achterliggende reden van mijn keuzes. Daarbij heb ik geleerd God te betrekken bij het maken van die keuzes. Dat heeft mijn leven veranderd. Eerder maakte ik vaak heel rationeel een keuze. Niet dat dit verkeerd was, want uiteindelijk heb je je verstand ook van God ontvangen. Maar het idee dat je God alles mag vertellen en Hem bij alles mag betrekken, maakt het leven een stuk beter. Je hebt dan meer het idee dat Hij naast je loopt, je helpt en om je geeft in plaats van dat Hij ergens ver boven je is en je alleen bijstuurt wanneer iets niet helemaal volgens plan gaat.

Om mij heen zie ik dat het idee heerst dat je in één keer goed moet kiezen. Het kan gebeuren dat je zo erg bezig bent met de ‘perfecte keuze’ te willen maken dat je niet beseft dat deze niet bestaat. Er zullen altijd minder fijne momenten zijn in je studie (of in je leven), maar de kunst is om deze momenten door te komen. Dat levert meer voldoening op dan wanneer alles van een leien dakje gaat. Natuurlijk moet een studie wel passen bij je interesses en je vaardigheden.

Momenteel studeer ik Bedrijfskunde. Het Traject heeft mij geholpen om een goede basis te leggen, zodat ik goed voorbereid ben op het hbo leer- en denkniveau.

WhatsappInstagramNieuwsbrief