Skip navigation Menu

"Hoe kan ik bewust anders zijn?"

Inge Haitsma

“Ik zie er naar uit om het komend Basisjaar te gaan doen; om met leeftijdsgenoten aan de slag te gaan met het geloof. Hoewel ik op een christelijke middelbare school heb gezeten, kan ik met mijn klasgenoten niet echt over God praten, terwijl het geloof juist een wezenlijk onderdeel is van mijn leven.

Op de EH kiezen studenten er bewust voor om met de Bijbel bezig te zijn, dus dat maakt dat ik er best wel zin in heb. In mijn eigen leven schiet het houden van stille tijd er nog wel eens bij in. Op de EH wil ik graag handvatten krijgen om daar straks, na het Basisjaar, zelf verder mee aan de slag te kunnen.

Feedback

Op persoonlijk gebied hoop ik beter met negatieve feedback om te gaan. Ik vind dat nu best wel lastig om te ontvangen, terwijl ik het ook zou kunnen accepteren zodat ik er wat van kan leren. Qua studierichting denk ik momenteel aan Psychologie of Pedagogische Wetenschappen, eventueel in combinatie met de Pabo. Maar eerlijk gezegd zie ik mezelf niet echt voor de klas staan. Sowieso vind ik het lastig om aan een toekomstig beroep te denken; daarvoor vind ik het studeren simpelweg te leuk.

Verschil

Maar de belangrijkste reden om het Basisjaar te doen, is dat ik graag wil ontdekken hoe ik als christen verschil kan maken. Hoe kunnen mensen aan mij zien dat ik in God geloof? Hoe kan ik bewust anders zijn?”

Wil jij net als Inge ontdekken hoe je als christen verschil kunt maken? Doe dan het EH-Basisjaar! Een unieke voorbereiding op jouw vervolgopleiding! Vraag de studiegids aan

WhatsappInstagramNieuwsbrief