Skip navigation Menu

"Mijn relatie met God is de basis van de dingen die ik doe"

“Toen ik in mijn examenjaar zat, was mijn studiekeuze al helder. Ik zou de Academische Pabo gaan volgen. Het was namelijk mijn droom om kinderen die het thuis moeilijk hebben, te laten merken dat ze waardevol zijn.

Toch besloot ik om niet meteen aan die studie te beginnen, maar om eerst tijd te nemen om na te denken over wat ik verder wil in het leven. Ik wilde ook het geloof me meer eigen maken. Ik had recentelijk belijdenis gedaan en ik was bezig met het geloof. Ik vroeg me af welke rol God speelde in mijn leven. Ik koos voor het EH-Basisjaar, een tussenjaar waarin ik juist met deze zaken aan de slag kon gaan.

Op de EH heb ik mogen ontdekken dat wie je bent alles met God te maken heeft. De relatie met Hem staat centraal en dat is de basis van de dingen die je doet. Daardoor ben ik steviger in mijn schoenen komen te staan. Ik merk dat ik makkelijker over het geloof praat in mijn omgeving. Nu studeer ik Pedagogische Wetenschappen. Het is een net iets andere studie dan ik in eerste instantie had bedacht. Die studiekeuze is ook een resultaat van het Basisjaar. Ik kwam erachter dat ik beter ben in het individueel begeleiden van kinderen, dan in voor de klas staan. Daarmee is mijn oorspronkelijke droom niet veranderd, maar het sluit nu veel meer aan bij wie ik ben.

Als ik terugkijk, dan ben ik op de EH een dankbaarder mens geworden. Ik heb leren zie hoe mooi God is en hoeveel goeds Hij ons geeft. Ik hoop dat ik in mijn leven iets van Jezus mag laten zien. Dat mensen zien dat ik Jezus volg en dat zij het verlangen krijgen om dat ook te doen.”

– Esther, EH-Basisjaar 2016/2017

WhatsappInstagramNieuwsbrief