Skip navigation Menu

Een stevige basis voor je toekomst

“Ik vind het sowieso heel tof dat de EH bezig is met de waarheid van God in een maatschappij waar dat niet altijd naar boven komt. Van alle levensfases is dit denk ik wel een tijd waarin je op zoek bent naar je identiteit. En dan is het zo belangrijk dat je daarvoor de goede input krijgt.”

Robert begon als sportdocent op een basisschool terwijl hij nog aan het afstuderen was. Helaas raakte hij overspannen en na een lastige periode volgde hij afgelopen jaar het EH-Traject.

In het diepe

“Ik vond het lastig om grenzen te stellen en voor mijn gevoel werd ik in het diepe gegooid. Ik legde de lat voor mezelf ook wat hoog. Door de combinatie van mijn persoonlijkheid en werkomstandigheden werd het niet echt een leuke periode en ik raakte overspannen.
Ik kwam een periode thuis te zitten. Met behulp van een praktijkbegeleider en veel gesprekken werd ik tot stilstand gebracht en kwam ik er gelukkig weer snel bovenop. Maar de vraag diende zich aan: ga ik weer terug naar mijn baan of niet? Wat is mijn toekomst? Mijn moeder kwam met de suggestie om eens te kijken of de EH wat voor mij was en dat ben ik toen gaan onderzoeken. Ze bleek gelijk te hebben.”

Ontwikkelen

“Op de EH kon ik aan mezelf werken en dat wilde ik heel graag. Er miste wat vuur in mij, een bepaald plezier in de dingen die ik deed. Daar was ik naar op zoek. Ik wilde weer dichter bij God leven. Vroeger had me dat veel gebracht en daar had ik altijd veel hoop en energie uit geput, maar mijn studententijd was niet echt de periode waarin ik het dichtst bij God leefde. In de periode dat ik overspannen was, voelde ik God juist wel en dat gaf me veel kracht. Dat wilde ik vasthouden en me dus weer verdiepen in het geloof. O ja, en natuurlijk ook het leren aangeven van grenzen en de lat niet te hoog leggen.”

Identiteit

“Het belangrijkste dat ik op de EH heb geleerd, is waar mijn identiteit ligt. Ik ben niet afhankelijk van wat ik heb of doe of van wat anderen van mijn vinden. Ik ben een geliefd kind van God. Het zijn woorden die ik ken en vaker heb gehoord, maar het is echt een proces om dat toe te eigenen. Om dat als waarheid voor mijn leven te nemen.
Op de EH heb ik mijn passie teruggevonden en dat krijgt steeds meer gestalte in mijn leven. Ik heb herontdekt wat ik echt tof vind om te doen: natuur, sporten, muziek… om daar weer tijd aan te besteden. Voor de EH worstelde ik met het verschil tussen `wat moet ik doen’ en ` wat zou ik willen doen’. Die vragen hebben te maken met keuzes en dat vond ik lastig. Het gaat nu steeds beter omdat ik prioriteiten durf te stellen.”

Alternatief programma

“Ik was wat ouder dan de gemiddelde Trajectstudent en had mijn studie al afgerond. Daarom heb ik een alternatief programma doorlopen met het oog op beroepskeuze in plaats van studiekeuze. Ik had een sollicitatie lopen en dat is gelukt: na zomer begin ik als sportdocent op een school in Groningen.
De EH is een absolute aanrader wanneer je op zoek ben naar wie je bent, naar je identiteit. Je weet niet hoe de dingen in het leven gaan lopen, dat weet ik uit eigen ervaring. Je bent niet wat je doet, dat maakt geen onderdeel uit van je identiteit. Het EH-Traject heeft voor mij een stevige basis gelegd voor de toekomst. Ik heb kunnen nadenken over echte dingen en over het leven dat voor me ligt.”

Nieuwsgierig naar wat de EH voor jou kan betekenen? Bezoeken een van onze open dagen!

AanmeldenWhatsappInstagramNieuwsbrief