een proces van vallen en opstaan
Annemijn liep voor haar mbo-opleiding Jeugdzorg een stage in de crisisopvang maar het begeleiden van de jongeren bleek niet zo eenvoudig. Ze kwam er achter dat ze niet voldoende overwicht had en de stageopdrachten slaagden niet. Ze liep studievertraging op en uiteindelijk rondde ze haar opleiding in december af. Ze besloot om het EH-Traject te gaan volgen.
“Het hele concept van de EH sprak me aan: met jezelf en je toekomst aan de slag gaan, maar ook het groeien in geloof. Ik worstelde namelijk erg met de vraag `wie is God voor mij’?” Ik wilde antwoord krijgen op die vraag. God was in mijn ogen almachtig, groot en ongrijpbaar, en dat beeld is na de EH niet veranderd. Maar tegelijk is God ook dichter bij gekomen. Ik heb mogen leren dat Hij mijn Vader is.”
“Voordat ik naar de EH kwam, keek ik veel naar anderen. Ik vond het interessant hoe ze in elkaar zaten, hoe zij hun geloof beleefden en wat ik daarvan kon leren. Ik vergeleek mezelf met hen, en dat maakte me onzeker. Op de EH heb ik geleerd dat mijn zelfbeeld niet wordt bepaald door wat anderen van mij vinden maar naar hoe God naar mij kijkt: geliefd, gewild en gezegend.
Dankzij het thema Agape, liefde die zich richt op de behoeften van de ander, is dat `kwartje’ gevallen. Vroeger deed ik de dingen voor een ander om hem of haar te plezieren, nu doe ik de dingen omdat ik van de ander hou. Alhoewel dat wel een proces van vallen en opstaan is.”
“Na de EH ben ik niet verder gaan studeren, maar ben ik onder andere activiteitenbegeleider van een groep mensen met een beperking. Daarnaast werk ik twee dagen in de week bij een groot gezin. Ik pas op, doe het huishouden en kook. In de dingen die ik doe, probeer ik verschil te maken door dienstbaar te zijn aan mijn naasten; een lichtje waardoor mensen een stukje van God kunnen zien.”
Het EH-Traject is een opleiding van 5 maanden (feb t/m juni) voor jongeren die voortijdig stoppen met hun studie of die om een andere reden behoefte hebben aan een heroriëntatie. Centraal staan persoonlijke ontwikkeling, geloofstoerusting, studiekeuze, oriëntatie op maatschappij en studievaardigheden centraal staan. Ook iets voor jou?
Vraag de studiegids aan