Skip navigation Menu

“Dankzij de EH sta ik anders in het leven.”

“Binnen een maand stopte ik met de studie Internationaal Toeristisch Management. Het was niet zozeer dat ik de studie niet leuk vond of geen aansluiting had bij de groep, maar ik had het gevoel dat ik aan het overleven was. Door mijn perfectionisme legde ik te veel druk op mezelf om alles te kunnen en daardoor raakte ik in paniek. Ik kon niet anders dan stoppen, maar dat voelde ook als een groot falen.

Toen ik in februari 2015 begon met het EH-Traject, lag mijn focus op twee zaken: een goede studiekeuze en het vinden van rust. Ook op het gebied van het geloof, want hoewel ik christelijk ben opgevoed en de wetenschap had dat God er is, zorgde mijn studiestop voor een dieptepunt. Ik vroeg me oprecht af waar God was. Ik ervaarde Zijn aanwezigheid totaal niet.

Achteraf denk ik dat mijn vertrouwen in Hem kwetsbaar was, en ik dat ik ook wat naïef naar het leven keek. Ik had mooie dromen over hoe mijn leven later zou zijn en was daar vooral mee bezig. En bovendien wilde ik het zelf doen en de controle over mijn eigen leven houden.

Dankzij de EH sta ik anders in het leven. De dromen die ik had zijn niet weg, maar ik ben wel meer gaan leven in het hier en nu. God wil me ook vandaag gebruiken. Momenteel studeer ik Godsdienst Pastoraal Werk en daar geniet ik erg van. Ik kan mezelf zijn en heb tegelijkertijd voldoende uitdagingen om me verder te ontwikkelen. Bovendien is er ook het aspect van relevantie in wat ik doe. Op de EH heb ik mijn intrinsieke motivatie mogen ontdekken en ben ik uitgedaagd om uit m’n comfortzone te stappen, en heb ik handvatten gekregen om dat avontuur aan te gaan.”

Vraag de studiegids aan

AanmeldenWhatsappInstagramNieuwsbrief