Skip navigation Menu

EH: de beste basis voor je leven

“De EH leert je dingen die je meeneemt voor de rest van je leven.”

Ruben kwam van het Driestar College, een reformatorische school in Gouda, volgde toen de opleiding Social Work, maar besloot na een jaar toch het EH-Basisjaar te doen.

“Ik was gestopt met mijn vorige studie en ik vond het kiezen gewoon heel lastig. Toen ben ik ook naar de EH gaan kijken. Je krijgt natuurlijk heel veel terug: niet alleen een studiekeuze, maar je gaat jezelf ook persoonlijk ontwikkelen en je gaat je verdiepen in het geloof. En het bevalt heel goed! Ik zit hier op mijn plek. We hebben een hele leuke, open tutorgroep en er zijn ook veel interessante lessen, waar ik veel uithaal. Je kunt hier echt eerlijk zijn en je kunt vertellen dat je ergens nog niet zo goed in bent en dan willen ze je erbij helpen. Dat is een groot verschil met bijvoorbeeld mijn vorige studie, maar ook met de middelbare school.

Mensen van mijn middelbare school zouden hier wel een plek kunnen vinden, denk ik. Daar zat je best wel in een bubbel van het reformatorisch christelijke wereldje en dat is waarschijnlijk voor heel veel mensen niet een plek waar ze hun hele leven blijven. Daarom denk ik dat de EH juist goed is voor die mensen. Het blijft wel veilig, maar het is het verbreden van een reformatorische naar een christelijke bubbel. Dat is een veel minder grote stap, dan meteen in de seculiere samenleving terechtkomen.

De EH is echt een goede basis voor je leven, omdat je jezelf heel goed leert kennen in alles wat je moeilijk en leuk vindt. Je leert zoveel en je kunt eruit halen wat voor jou belangrijk is. De EH bereidt je gewoon heel goed voor op je vervolgstudie en leert je dingen die je meeneemt voor de rest van je leven.”

Ontdekken wat de EH voor jou kan betekenen? Bezoek een van onze open dagen! Kijk op www.eh.nl/voorlichting.

AanmeldenWhatsappInstagramNieuwsbrief