Skip navigation Menu

Op de EH hoort iedereen erbij

Gerrit heeft een groot deel van zijn leven in Hongarije gewoond voor het werk van zijn ouders. Deze zomer is hij naar Nederland gekomen en afgelopen september is hij gestart met het EH-Basisjaar.

Ik heb voornamelijk voor de EH gekozen voor mijn studiekeuze, maar ik wilde ook graag een tussenjaar doen waar ik wat van kon opsteken en het bevalt erg goed. Ik denk dat ik persoonlijk de tutoruren het fijnst vind. Dan evalueren en bespreken we eigenlijk alles wat in de colleges voorbijkomt met de groep en dan denk je er zelf ook beter over na. De mensen zijn ook erg open. Je kunt bijna iedereen aanspreken en even een gesprekje voeren. Er heerst een erg fijne sfeer en iedereen hoort erbij. Het is gewoon leuk om hier te zijn.

Ik wist eigenlijk niet helemaal wat ik moest verwachten van de EH, dus ik ging er een beetje blind in. Ik werd alsnog positief verrast. Ik had niet verwacht dat ik zoveel aansluiting zou vinden op de EH. Voordat het schooljaar begon voelde ik me een beetje vreemd als Nederlander die in Hongarije heeft gewoond en daar is opgegroeid, maar hier met de TCK-groep (Third Culture Kids) merk ik dat het helemaal niet zo vreemd is. Je kunt hier alles bespreken met mensen in een vergelijkbare situatie en van je tutor en tutorgroep krijg je ook erg veel steun.

De EH is heel leuk, gezellig en leerzaam. Het heet een Basisjaar en het geeft ook echt een goede basis. Ik zou bijvoorbeeld mijn eigen zusje de EH wel aanraden. Ik denk dat het goed is, als je weer even terugkomt in Nederland, om eerst te re-integreren en ik denk dat daar op de EH gewoon heel veel mogelijkheid voor is om dat een beetje rustig aan te doen.

Ontdekken wat de EH voor jou kan betekenen? Bezoek een van onze open dagen! Kijk op www.eh.nl/voorlichting.

AanmeldenWhatsappInstagramNieuwsbrief