Skip navigation Menu

“God heeft een plan met mijn leven”

“Waarom zijn de dingen in mijn leven gelopen zoals ze zijn gelopen? Hoe kan ik Gods plan voor mijn leven ontdekken? Hoe maak ik keuzes? Waar doe ik goed aan?” Met deze vragen wilde Anouck aan de slag toen ze besloot zich vorig jaar in te schrijven voor het Basisjaar. Het jaar is voorbij gevlogen en inmiddels is zij begonnen aan haar vervolgopleiding. Samen met Anouck blikken we terug op haar Basisjaar.

“Mijn pleegouders wezen me op de EH. Via internet heb ik informatie aangevraagd en daarna een open dag bezocht. Dat was voor mij echt de bevestiging: de lessen spraken me aan, de sfeer was geweldig. Bovendien bracht het idee dat ik een jaar apart kon zetten zonder dat er een bepaalde prestatiedruk op zat, me al een bepaalde rust. Op de EH zou het over mij gaan.”

Werken kan later altijd nog

“Ik stond op het punt om mijn opleiding Maatschappelijke Zorg op het mbo af te ronden en ik wilde daarna niet gelijk gaan werken. Ik vond mezelf daar nog niet klaar voor en bovendien dacht ik: werken kan later altijd nog. Ik wilde verder studeren, maar vroeg me af of het hbo iets voor mij was, of ik dat wel aan zou kunnen. Qua studierichting verwachtte ik dat het iets in de zorg zou zijn, in het verlengde van wat ik al deed dus. Maar aan de andere kant leek het me trouwens ook heel leuk als ik er op de EH achter zou komen dat een heel andere studie beter zou passen.

Een andere reden waarom ik koos voor het Basisjaar was het geloof. Het is altijd wel aanwezig geweest in mijn leven, maar toch miste ik iets. Ik las regelmatig in de Bijbel, maar daar bleef het heel vaak bij. Ik zocht naar de relatie en naar een bepaalde zekerheid.”

Rustiger en positiever

“Het Basisjaar is voorbij gevlogen en ik ben enorm dankbaar voor wat ik via de colleges, gesprekken en opdrachten heb mogen ontvangen en leren. Mensen in mijn omgeving geven ook aan dat ik veranderd ben. Ik ben rustiger en sta positiever in het leven.

Het belangrijkste is dat ik heb mogen ontdekken dat God van mij houdt en dat ik goed ben zoals ik ben. Voor de EH zocht ik die bevestiging ook wel bij God, maar had ik niet de handvatten die ik nu heb. Deze mag ik nu gaan uitleven.”

Gods plan

“Gedurende het jaar heb ik mogen ervaren dat God een plan heeft met de wereld. Ook al gaan we daar zelf vaak aan voorbij. En: God heeft ook met mijn leven een plan. Ongeacht het feit of ik daar zelf een heel helder beeld bij heb. Het hoeft mij niet te belemmeren om stappen te zetten. Ik mag dat doen op grond van de kwaliteiten die Hij mij gegeven heeft en in afhankelijkheid, in gebed met Hem. Hij is bij mij.”

Anouck studeert momenteel Social Work in Zwolle.

Ontdekken wat de EH voor jou kan betekenen? Bezoek een van onze open dagen! Kijk op www.eh.nl/voorlichting.

AanmeldenWhatsappInstagramNieuwsbrief