Skip navigation Menu

Studentverhaal Alette

“Ik dacht dat het virus na drie dagen wel over zou zijn.”

Alette Marsman (21) zat drie weken in quarantaine, omdat zij besmet was met COVID-19. Van een sportieve meid veranderde zij in iemand die de hele dag op bed moest liggen en voor wie de kleinste beweging al te inspannend was. Ze deelde met ons hoe zij de afgelopen periode heeft ervaren.             

“Het begon met verkoudheid en griep. Ik kon sowieso niet slapen, omdat ik gewoon geen lucht kreeg. Mijn ogen deden heel veel pijn, ik had veel last van mijn gewrichten en ik kon eigenlijk niet lopen. Mijn hartslag zat bijna de hele dag boven de 120 slagen per minuut, terwijl ik niets deed en als ik de trap afliep zat hij boven de 150. Ik ben zelf een fanatieke sporter, dus dit was ik niet gewend. Ook praten was lastig: om de paar woorden moest ik stevig ademhalen. Verder kon ik niet ruiken of proeven.

Ik dacht dat het virus na drie dagen wel over zou zijn. Mijn beide zusjes hebben het ook gehad, maar die mochten na drie dagen eigenlijk wel weer naar buiten. Maar door mij moesten ze binnenblijven en konden ze niet naar school.

Ik ben heel blij dat ik weer op school ben, maar het is wel intensief. Ik heb hiervoor vier jaar lang een sport- en beweegopleiding gedaan, dus ik stond elke dag sowieso 5 uur lang in de sportzaal. Ik had redelijk wat conditie en die is nu helemaal weg.”

Wat wil je graag meegeven?

“Houd je echt aan de regels: draag je mondkapje, denk aan de looprichting en desinfecteer je handen. Doe dat soort kleine dingetjes gewoon, ook al lijkt het alsof het niets is. Het zou alles kunnen schelen en als je besmet wordt is het niet alleen voor jou nadelig, maar ook voor je hele omgeving.”

AanmeldenWhatsappInstagramNieuwsbrief