Skip navigation Menu

EH-Basisjaar

Hoe maak je keuzes in een wereld waar de mogelijkheden onbeperkt lijken? Je wilt liever niets missen, terwijl je ook niet alles kunt doen. Mensen roepen van alles, maar wat vind jij belangrijk? En welke rol speelt je geloof in God daarin? Vraag het een willekeurige volwassene en je ontdekt dat er genoeg op je afkomt. Ben jij goed voorbereid?

Kom sfeer proeven op de EH! Check onze agenda voor de voorlichtingsactiviteiten.
Agenda bekijken


Op de EH helpen we jou om steviger in het leven te staan. Je leert wie je bent en je gaat op zoek naar wat voor jou echt belangrijk is. Tijdens het EH-Basisjaar zal je ontdekken dat Gods liefde de beste basis is voor jouw leven en we helpen je om dat in het dagelijks leven handen en voeten te geven.

Bewust in het leven staan

Het EH-Basisjaar is een waardevolle en verdiepende opleiding, nu en voor je toekomst, over belangrijke onderwerpen in je leven. We kijken wie je echt bent, wat bij je past en hoe je daarmee van betekenis kunt zijn. Het is een jaar vol verdiepende inzichten die je stimuleren bij het maken van keuzes in je leven, zodat je bewust en stevig in het leven leert te staan.

De EH wil je vooral ook toerusten om als christen te leven. In het programma worden de verschillende thema’s daarom vanuit de wijsheid van de Bijbel aangeboden. Daarbij zien wij de Bijbel als het betrouwbare Woord van God Zelf. Misschien heb je daar twijfels of vragen over? Ook dan ben je van harte welkom op de EH.

Zes onderwerpen

Het gaat in het EH-Basisjaar over zes onderwerpen die jou helpen in je ontwikkeling en in het vormen van een goede basis voor de rest van je leven:

 1. Geloofstoerusting. Hoe laat God Zich kennen? Hoe geef je een persoonlijke relatie met God vorm?
  Hoe kun je als christen in de wereld staan? Je ontdekt dat je relatie met God impact heeft op je hele leven.
 2. Persoonlijke ontwikkeling. Dit programma heeft als doel dat je jezelf goed leert kennen. Hoe heeft
  God jou als mens bedoeld? Hoe ben jij ontwikkeld tot de persoon die je nu bent? Welke invloed hebben je ouders, vrienden en gebeurtenissen daarin gehad? Welke kwaliteiten heb jij? Hoe ben jij in groepen? Wat zijn jouw sterke en zwakke kanten in de omgang met anderen? Hoe geef je feedback en hoe kom je op een gezonde manier op voor jezelf? Over dit soort vragen gaan we nadenken. Daarbij wordt veel theorie ook in de praktijk geoefend.
 3. Ontwikkeling van visie op mens, cultuur en maatschappij. Een christen leeft niet op een eilandje.
  Ook jij wordt beïnvloed door onze cultuur. Je denkt daarom na over de effecten die onze cultuur op jou heeft en hoe jij daarmee wilt omgaan. Hoe maak je bijvoorbeeld ethisch goede keuzes? En hoe vorm je een kritische eigen mening over onderwerpen die in deze tijd spelen?
 4. Ontwikkeling van een visie op professionaliteit, je vakgebied en wetenschap. Hoe stevig is je mening? Op de EH leer je een goed doordachte eigen visie te vormen. Je denkt na over onderwerpen als: zijn geloof en wetenschap elkaars tegenpolen? Welke vragen kun je wel en niet wetenschappelijk beantwoorden? Is de Bijbel historisch betrouwbaar? Daarnaast bereid je je voor op vragen die in jouw toekomstige vakgebied spelen.
 5. Studiehouding en studievaardigheden. Wat zijn jouw kwaliteiten en valkuilen als het gaat om
  studeren? Op de EH willen we je helpen om een effectieve studiehouding te ontwikkelen. Dit helpt je om goed te kunnen functioneren in je vervolgopleiding.
 6. Oriëntatie op studie- en beroepskeuze. Misschien weet je al welke kant je uit wilt. Misschien ook helemaal niet. Op de EH werken we vanuit de visie dat een goede studiekeuze alles te maken heeft met het kennen van jezelf en waar jij in je leven voor wilt staan. We denken in je zoektocht graag met je mee.

De colleges op de EH zijn `schermvrij’, zodat er alle ruimte is voor concentratie en ontmoeting via het echte gesprek.

“Het EH-Basisjaar is echt een fundament voor mijn verdere leven en dit gun ik iedereen!” Tirza, oud-student EH-Basisjaar
AanmeldenWhatsappInstagramNieuwsbrief