Skip navigation Menu

Open, kwetsbaar, sterker & zelfverzekerder

Na met alle gemak de mavo te hebben doorlopen, besloot ik naar de havo te gaan. Dat bleek een stuk lastiger te gaan, ondanks dat de vakken Management & Organisatie en Wiskunde me goed af gingen. Ik oriënteerde me te laat op een vervolgstudie en moest uiteindelijk onder druk kiezen. Ik koos voor een opleiding die aansloot bij de vakken waar ik hoge cijfers voor scoorde. Het werd MER. Al heel snel bleek dat ik niet goed voorbereid was; het niveau was te hoog. Bovendien was de aansluiting met de vakken waar ik zo goed in was niet aanwezig. Na een paar weken besloot ik te stoppen en ben toen gaan werken. 

Via oud-studenten had ik gehoord van het Basisjaar en ik zag het als een mogelijkheid om pas op de plaats te maken en om mijn geloof te verdiepen. Ik ben gelovig opgevoed maar ik wilde ontdekken wat ik zelf nou geloofde. God speelde een rol in mijn leven maar vooral in moeilijke perioden. Mijn studiestop was zo’n situatie. En ja, ook studiekeuze was een motivatie om naar het Basisjaar te gaan.

Klik
Op de EH kwam ik in een geweldige tutorgroep. Vanaf de startweek was er een bepaalde klik, maar voor mij begon het vanaf de levensloopdag in een van de eerste weken pas echt. Ik zag hoe groepsgenoten zich open en kwetsbaar opstelden en dat maakte dat ik dat ook deed. In die veilige, open sfeer heb ik het Basisjaar doorlopen en het heeft mij sterker en zelfverzekerder gemaakt; het besef dat ik uniek ben en dat ik er mag zijn. Ook qua geloof ben ik erg gegroeid. Ik kan het niet concreet aanwijzen, maar je bent er zo intensief mee bezig dat het eigenlijk onbewust een geïntegreerd onderdeel van je leven wordt.

Spannend
In september ben ik begonnen aan de opleiding HRM in Leeuwarden. De opleiding heeft een bedrijfsmatige aspect en is mensgericht, en dat past me wel. Daarom heb ik rust en vrede bij deze studiekeuze. Toch vind ik het spannend of het studeren op zich goed zal gaan. Ik heb natuurlijk een negatieve ervaring achter de rug op dat gebied, maar ik denk dat ik wel de tools heb ontvangen om door te zetten.
Ik vind het niet spannend om straks in een overwegend niet-christelijke omgeving terecht te komen. Tijdens mijn eindgesprek van het Basisjaar had ik als een van mijn stellingen dat ik juist dan tot bloei kan komen. Ik geloof dat God mij daar kan gebruiken om Zijn Koninkrijk te laten zien. De kunst is wel om je te blijven voeden en gelukkig heb ik een thuisomgeving die me daarin stimuleert. Daarnaast: ik weet ook dat ik altijd kan terugvallen op mijn tutorgroep.

Jonne Nuijten volgde het EH-Basisjaar 2016/2017

Studiegids aanvragen

Meer weten over het Basisjaar? Vraag de studiegids aan!
Vraag de studiegids aan

 

AanmeldenWhatsappInstagramNieuwsbrief