Skip navigation Menu

Grote vragen zijn goud

“Ik kan wel zeggen waar ik woon en welke haarkleur ik heb. Maar wie ik echt ben, is een veel diepere vraag,” zegt Thirza. Jonge mensen houden zich bezig met grote vragen. En dat is goed, want, als er ruimte is om die te stellen, werken ze vormend.

Nadat Thirza (17) haar havo-diploma heeft behaald, schrijft zij zich in voor het Basisjaar. “Ik wilde een jaar nadenken over mijn toekomst en welke plaats geloof in mijn leven zou moeten krijgen. Vroeger ben ik vaak gepest en in een hoek geduwd. Daardoor zat ik heel erg in de knoop met mezelf. Ook wist ik totaal niet wat ik na de middelbare school moest gaan doen. Op de EH hoefde ik even niet in de zenuwen te zitten over mijn studiekeus. Ik wilde vooral rust in mijn hoofd.”

Kierewiet
Tijdens de studie blijven grote vragen Thirza bezighouden. “Die vragen maakten me helemaal kierewiet. Wie ben ik? Wie is God? Heeft mijn leven waarde? Waarom hebben mensen me lief? Waarom heeft God me zo gemaakt? En waarom heeft Hij me zoveel pijn laten overkomen? Ik deed mijn best om met anderen antwoorden te vinden. Ook schreef ik een dagboek. Ik moest het gewoon kwijt.”

Identiteit
Nadenken over deze vragen heeft Thirza geholpen om te ontdekken wie zij is. “Ik heb mijn identiteit in Christus gevonden en vertrouw erop dat de dingen die ik niet fijn vond, me hebben gevormd tot een mooier persoon. Een bruikbaarder persoon voor God. Dat geeft zin aan mijn leven. Ik heb een taak in Zijn Koninkrijk. Ik mag vertellen hoe Hij mijn leven heeft gered. Ik en mijn geloof kun je niet uit elkaar trekken.”

Uit: INFORUM, nieuwsbrief van forumc, juni 2017

Het EH-Basisjaar is een uitdagend tussenjaar waarin persoonlijke ontwikkeling, geloofstoerusting, studiekeuze, oriëntatie op maatschappij, intellectuele ontwikkeling en studievaardigheden centraal staan. Ook iets voor jou?
Vraag de studiegids aan

AanmeldenWhatsappInstagramNieuwsbrief