Skip navigation Menu

Biografie Annette Ronner – Alkema

Mijn carrière onderscheidt zich van vele collega’s in dat ik twee EH-periodes heb gekend.

As 23-jarige, laatstejaarsstudent Engelse Taal- en Letterkunde (RUU) en student hbo-Theologie, kwam ik in 1991 op de EH als docent Engels (!) en mentor.

Na 5 jaren van allerlei vakken geven en pionieren op het gebied van mentoraat, verhuisde ik in 1996 mee met de ESJ naar de CHE. Daar heb ik 10 jaar gewerkt bij de opleiding Journalistiek en Communicatie. Als docent Engels en levensbeschouwelijke vakken, en mentor. Die jaren leerde ik de kracht en de versmalling van beroepsonderwijs kennen: je leidt op tot banen, maar gaat daarin soms voorbij aan vragen en issues die prangender zijn voor de levensfase waar een student in zit. Werken aan het EH-Traject in 2005, zag ik als een prachtige, Godgegeven kans om mijn passie voor zingeving en de ervaring van werken binnen een beroepsopleiding te combineren en in te zetten voor zoekende studiestakers.

Naast de deeltijdbaan op de CHE had ik ook een aantal jaar een deeltijdbaan als pastoraal medewerker (speciaal voor jongeren) in mijn kerkelijke gemeente in Utrecht. Door huwelijk en groeiend gezin heb ik dat opgegeven, maar ik ben altijd wel betrokken gebleven in kerkenwerk door gespreksgroepen voor jongeren te leiden en catechisatie te geven.

Nu ben ik betrokken als tutor bij het EH-Traject en de volwassencursus Persoonlijke Ontwikkeling. Als docent geef ik colleges binnen het lint Persoonlijke Ontwikkeling en Geloofsontwikkeling, en ga ik ook graag praktisch aan de slag met het vak Presenteren.

Ik voel me enorm op mijn plek als ik in een gesprek met een student mee mag denken en voelen, mag ontdekken hoe God in zijn of haar leven stilaan Zijn sporen trekt; of als ik studenten letterlijk de ruimte en rust vanuit God zie pakken voor ze hun TED-talk geven. Elk jaar verzucht ik minstens één keer: hoe dééd ik dit zonder de nieuwe ervaringen en inzichten van dit jaar! In dit werk raak ik nooit uitverwonderd, nooit uitgeleerd.

WhatsappInstagramNieuwsbrief