Skip navigation Menu

Toeleven naar kerst door Rita Hunink

“Mijn hele leven is een adventsperiode en met kerst sta ik daar extra bij stil.”

Welk beeld is tekenend voor jou van kerst?

“LICHT! De stralende morgenster. In deze periode hang ik de adventsster voor mijn raam zodat iedereen kan zien dat het bijna kerst is. De kerstboom, die niets met kerst te maken heeft maar het zo gezellig maakt in huis, tuig ik op. En dat klusje is een reflectiemoment voor mij. De versieringen roepen herinneringen op van onder welke omstandigheden ik iets gekocht heb. Ik laat mijn gedachten gaan over het afgelopen jaar. Dan tel ik mijn zegeningen en sta ik bewust stil bij vreugde en verdriet van het afgelopen jaar.

Kerst betekent voor mij dat we wéér een jaar dichter bij de wederkomst van Christus zijn! Mijn hele leven is een adventsperiode en met kerst sta ik daar extra bij stil.

God geeft ons de cadans van tijden en hoogtijdagen. Met vieringen vanuit het christelijk geloof worden we bij heilsfeiten stil gezet en mogen we feest vieren.

Wij vieren het kerstfeest met onze christelijke gemeente in de dienst, met ons gezin om de tafel en andere jaren ook altijd met een maaltijd met dak-, thuislozen en migranten. Dat zal dit jaar improviseren worden…

Het organiseren van die maaltijd ga ik niet missen. De ontmoeting met hen wel. Maar wie weet welke bijzondere ontmoetingen God voor ons in petto heeft?!”

Rita Hunink is docent op de EH. Zij deelde met ons hoe zij toeleeft naar kerst.

WhatsappInstagramNieuwsbrief