Skip navigation Menu

Toeleven naar kerst door Annemarie Koning

“Hoeveel duisternis we ook om ons heen zien, Jezus kwam om dat teniet te doen!”

“Kerst betekent voor mij: stilstaan bij het adembenemende wonder dat de Schepper van hemel en aarde onder ons kwam wonen als mens. Het betekent dankbaarheid voor wie Jezus is en dat Hij de weg naar God heeft bereid voor mij, voor ons. ‘Niemand heeft ooit God gezien, maar de enige Zoon, die zelf God is, die aan het hart van de Vader rust, heeft Hem doen kennen.’ (Joh. 1:18)  Dankzij de komst van Jezus is niet alleen de weg naar God vrij gemaakt, maar kan ik Hem ook kennen, doordat ik in Hem God zelf mag zien.
Het geeft mij ook hoop en troost als ik naar de moeite kijk in de wereld van nu. ‘De Zoon van God is dan ook verschenen om de daden van de duivel teniet te doen.’ (1 Joh 3:8b) Wat fantastisch om dat te weten.. hoeveel duisternis we ook om ons heen zien, Jezus kwam om dat teniet te doen!

Ik vier kerstfeest met mijn gezin in de (online) kerk, en andere jaren vierde ik het ook bij meerdere kerstconcerten en kooroptredens. Mijn man is koordirigent en ik heb zelf ook altijd in koren gezongen, dus meestal was de aanloop naar kerst voor ons een hectische tijd met soms wel 6 of 8 kerstoptredens in de dagen rond kerst. Dat is nu echt anders, en ik mis het erg dat ik niet samen met anderen kerst in muziek en aanbiddingsliederen kan beleven. Tegelijkertijd is het ook bijzonder om een keer in alle rust advent te kunnen vieren.“

Annemarie Koning werkt op het onderwijssecretariaat van de EH. Zij deelde met ons wat kerst voor haar betekent.

WhatsappInstagramNieuwsbrief