Skip navigation Menu

“Met God als fundament en de EH als basis staat je huis als een rots.”

Hoe ben je in aanraking gekomen met de EH en/of het Basisjaar?

“Ik wist niet wat ik wou doen na mijn middelbare school, ik wou nog niet beginnen met studeren, maar ik kon ook nog niet gaan reizen omdat ik nog geen 18 was en dat zou veel complicaties met zich meebrengen. Mijn moeder kwam toen met het idee om naar de EH te gaan. Het was een school die ze online had gevonden via tussenjaar.nl. Na wat nader onderzoek ben ik met mijn vader naar een open dag geweest en zo ben ik hier beland.”

Wat was je persoonlijke aanleiding om je aan te melden?

“Mijn ouders zijn beiden nu bezig met een Bijbelschool en allebei merken ze dat ze dit nodig hadden gehad in het begin van hun leven. Naast deze aanleiding had ik ook dat ik heel graag zelf meer wilde leren over God, mezelf en de Bijbel en dat ik echt nog geen idee had wat ik wilde gaan studeren, de EH ging ook hierin helpen.”

Wat waren je verwachtingen aan het begin van het jaar? Hoe staat het daar nu mee?

“Mijn verwachtingen aan het begin van het jaar waren voornamelijk gericht op dat ik mezelf beter wilde gaan leren kennen en Gods plan voor mijn leven wilde ontdekken. Maar de EH heeft me zo veel meer gebracht. Ik heb veel Bijbelkennis opgedaan. Ik heb mensen mogen zien groeien in hun persoonlijke en geloofsontwikkeling. We hebben veel mooie, maar soms ook moeilijke gesprekken gevoerd en daar ook veel van geleerd.”

Wat verwacht je van je eigen toekomst na de EH?

“Ik verwacht dat ik na de EH sterker sta in mijn geloof en mening. Dat ik open gesprekken kan voeren met mensen over verschillende ingewikkelde of moeilijke onderwerpen. Er is kracht in de eenheid van diversiteit. Ik verwacht deze meer en meer te mogen ervaren.”

Wat valt je op aan de EH?

“Het mooie aan de EH zijn de mensen en de veiligheid. Je kan zijn wie je bent en daarvoor word je geaccepteerd. Het is heel mooi om omringt met mensen te zijn die ook zoekende zijn.”

Als ik zeg ‘De EH is de beste basis voor je leven’, dan zeg jij:

“Met God als fundament en de EH als basis staat je huis als een rots.”

Welk advies geef je jongeren die nog voor de keuze staan?

“Wil je geestelijke frustratie, een heleboel geweldige vrienden die je voor altijd houdt, geweldige herinneringen, nieuwe dingen uitproberen, in gesprek gaan en jezelf en God beter leren kennen? Dan moet je de EH doen!”

WhatsappInstagramNieuwsbrief