Skip navigation Menu

“De EH heeft impact op de rest van je leven”

Studentverhaal: Naomi Blom, EHB45

Hoe ben je in aanraking gekomen met de EH?

“Ik ben in aanraking gekomen met de EH door mijn moeder. Zij had iemand gesproken uit de kerk van wie de zoon ook een jaar de EH heeft gedaan. Die was er heel enthousiast over. Op de middelbare school was er een avond waar je voor vervolgopleidingen kon kijken, de EH stond daar ook bij. Daar zijn wij heen gegaan en zo ben ik in aanraking gekomen met de EH.”

Wat was je persoonlijke aanleiding om je aan te melden?

“In eerste instantie denk ik vooral vanwege studiekeuze, ik had geen flauw idee wat bij me past qua studie. Verder leek het me ontzettend tof om meer over het geloof te leren, om persoonlijk te ontwikkelen, meer te ontdekken wie ik zelf echt ben. Ook leek het me mooi om met leeftijdsgenoten op te trekken, vriendschappen te maken waarin diepgaande gesprekken over bijvoorbeeld het geloof aanwezig zijn.”

Wat waren je verwachtingen aan het begin van het jaar? Hoe staat het daar nu mee?

“Ik had niet per se bepaalde verwachtingen, vooral dat het een mooi jaar zou worden waarin ik veel leer over bijvoorbeeld het geloof, maar ook op persoonlijk vlak. Momenteel geniet ik echt van elke dag dat ik op de EH ben, wat is het fijn, gezellig en leerzaam hier. Wel is het erg intensief, maar dat is het allemaal waard want het is maar een jaartje en heeft impact op de rest van je leven.”

Daar waar mensen in Gods Naam bij elkaar komen, is het Koninkrijk van God aanwezig/gekomen. Op deze foto zie je dat mensen bij elkaar komen, ook zie je een schaduw die een kroon vormt. Hiermee wil ik laten zien dat Gods Koninkrijk aanwezig is bij dat groepje mensen die in Zijn Naam bij elkaar komt. Verder zie je diversiteit in de foto: het Koninkrijk van God is niet voor een afgeschermde groep, iedereen mag er deel van uit maken.

Wow! Je bent – ongeveer – de winnaar van de fotowedstrijd. Hoe zag de wedstrijd er uit en hoe ben je aan de slag gegaan?

“Ja, bizar! We mochten drie foto’s inzenden in drie verschillende categorieën. ‘Het Koninkrijk van God is aanwezig’, ‘het Koninkrijk van God laat op zich wachten’ en ‘het Koninkrijk van God staat op het punt om door te breken’. In eerste instantie kwam ik niet echt op een idee, maar na een tijdje brainstormen, ook met mijn ouders en mijn broers, kwam ik toch op wat ideeën. Dit heb ik vervolgens uitgevoerd en daar is dus een mooi resultaat uitgekomen!”

Wat verwacht je van je eigen toekomst na de EH? Ga je verder met fotografie?

“Fotografie zal denk ik een hobby van me blijven, momenteel ben ik niet van plan om er in mijn studiekeuze iets mee te gaan doen. Ook weet ik helaas nog steeds niet goed wat ik wil qua studie, waarschijnlijk ga ik nog een tussenjaar doen. Die ga ik misschien invullen met een diaconaal jaar en anders waarschijnlijk met werken. Verder hoop ik stiekem dat ik nog betrokken mag blijven bij de EH, het is echt een fantastische school met mooie mensen.”

Als ik zeg ‘De EH is de beste basis voor je leven’, dan zeg jij: 

“JAAAA, ben ik het helemaal mee eens!”

WhatsappInstagramNieuwsbrief