Skip navigation Menu

“Ik ben aan het genieten van elk moment dat ik op school ben.”

“Ik wist niet wat voor studie ik wilde doen nadat ik mijn vwo-diploma had behaald. Ik heb wel bij een aantal studies gekeken, maar er was niets dat er echt uit sprong voor mij. Op één van die open dagen raakte ik met een student aan de praat die mij vertelde dat het EH Basisjaar echt een aanrader was. Ook mijn ouders hebben het Basisjaar gedaan en zij waren daar erg over te spreken. Dit maakte dat de EH steeds aantrekkelijker werd om voor te kiezen. Ik heb samen met mijn vader zo’n beetje alle open dagen bezocht en ook op de meeloopdag kreeg ik een heel goede indruk van de school. Buiten studiekeuze om wilde ik ook graag meer verdieping in mijn geloof. Ik was, toen ik mij inschreef voor de EH, al bezig met belijdeniscatechese, en ook dat heeft mij aan het denken gezet over hoe ik mijn geloof beleef. Ik ben erachter gekomen dat ik enorm veel kracht put uit het geloven met anderen, bijvoorbeeld mijn vrienden binnen de kerk. Dus het maken van nieuwe (christelijke) vrienden op de EH zou dan zeker ook geen kwaad kunnen.

Mijn eerste indruk van de EH is heel goed. Ik ben enorm aan het genieten van het contact met alle medestudenten, bijvoorbeeld tijdens het pingpongen in de pauzes, maar ook tijdens serieuze gesprekken binnen de tutorgroep. Ik heb wel onderschat hoe druk ik het nu heb. Hoewel ik wel het gevoel heb dat het haalbaar is, merk ik dat ik hard moet werken om bij te blijven, bijvoorbeeld met het schrijven van het persoonlijk dossier. Maar al met al ben ik heel positief.

Ik hoop meer verdieping te krijgen in mijn relatie met God. Ik ga elke zondag naar de kerk en op evenementen als Opwekking en de EO-Jongerendag krijgt mijn geloof een enorme boost, maar daarbuiten merk ik dat ik er eigenlijk te oppervlakkig mee om ga. Hier wil ik graag verandering in brengen. Ook hoop ik meer te leren over mezelf en hoe ik in elkaar zit. Met die kennis kan ik beter vinden welke studie bij mij past. Studiekeuze is namelijk ook een van mijn doelen.

Het feit dat je met iedereen een praatje aan kan knopen of even kan lachen, ongeacht de leeftijd, of het een jongen of meisje is, of ze in je tutorgroep zitten of niet, maakt dat ik aan het genieten ben van elk moment dat ik op school ben. Buiten deze grappen en grollen zijn er natuurlijk ook serieuze momenten. Ik merk dat ik binnen mijn eigen groep alles kan delen, zonder oordelen. Al na een paar dagen voelde de groep vertrouwd, en het was alsof ik ze al jaren kende.”

WhatsappInstagramNieuwsbrief