Skip navigation Menu

“Zo cool om van jezelf te merken dat je echt aan het ontwikkelen bent!”

Hoe ben jij in aanraking gekomen met de EH?

“Mijn zus deed twee jaar terug het Basisjaar en was super enthousiast! Dus dacht ik: als ik klaar ben met school, dan zou ik wel zo’n tussenjaar willen doen. Ik doe dan niet het Basisjaar, maar wel het Traject.”

Wat was je persoonlijke aanleiding om je aan te melden?

“Mijn persoonlijke aanleiding om me aan te melden was waarschijnlijk voornamelijk toch voor studiekeuze. Ik had geen idee wat ik wilde en zou doen, dus hoopte ik er heel erg op dat ze me daar zouden helpen. Ook een reden waarom ik me aanmeldde, was om meer van het geloof te leren en dat samen met leeftijdsgenoten te doen!”

Wat waren je verwachtingen aan het begin van het jaar? Hoe staat het daar nu mee?

“Toen ik het Traject begon, wist ik eigenlijk niet wat ik moest verwachten. Een beetje colleges volgen, iets leren en de gezelligheid tussendoor. Nu sta ik daar natuurlijk wel wat anders in. Na mijn ervaring op de EH kan ik zeggen dat het een jaar is, of een paar maanden zijn, waarin je persoonlijk heel erg groeit. Je leert veel over jezelf, bij geloofsontwikkeling leer je allemaal nieuwe dingen die je niet zomaar in de kerk hoort en dan gaan ze ook nog met een paar colleges je studiekeuze door tot je een keuze gemaakt hebt. Zo cool om van jezelf te merken dat je echt aan het ontwikkelen bent!”

Wat verwacht je van je eigen toekomst na de EH?

“Eerst heerlijk vakantie houden. Daarna ga ik beginnen aan een studie waar ik super enthousiast voor ben geworden. Ik verwacht dat ik heel veel dingen ga herkennen waarover wij hebben geleerd op de EH over de maatschappij waarin we nu leven, maar ik ben ook steeds bewuster van het Koninkrijk van God en hopelijk kan ik dat steeds een stukje beter zien.”

Wat valt je op aan de EH?

“Jezus is aan het werk in mensen.”

Als ik zeg ‘De EH is de beste basis voor je leven’, dan zeg jij:

“ECHT WEL!”

Welk advies geef je jongeren die nog voor de keuze staan?

“Wat kan er nou fijner zijn dan een jaar of paar maanden samen met leeftijdsgenoten leren over de liefde van God? Wat bijna zeker is, is dat je geen spijt gaat hebben van zo’n jaar en je weet wat ze zeggen: ‘De EH is de beste basis voor je leven!’”

WhatsappInstagramNieuwsbrief