Skip navigation Menu

“Ik zou het EH-Basisjaar bijna voor een tweede keer willen volgen”

Student aan het woord: Jael van de Groep

Hoe ben je in aanraking gekomen met de EH en/of het Basisjaar?

“Ik ken de EH met name door mijn ouders. We zijn samen naar een open dag gegaan waar ik al gauw een zeer positieve indruk kreeg van deze opleiding.”

Wat was je persoonlijke aanleiding om je aan te melden?

“Er was een hoop redenen om het EH-Basisjaar te gaan volgen: even een break van het hele toekomstige-opleiding-gebeuren, een jaartje opzij zetten om mijzelf en mijn relatie met God te ontwikkelen en nieuwe vriendschappen te sluiten met andere christenen.”

Wat waren je verwachtingen aan het begin van het jaar? Hoe staat het daar nu mee?

“Ik had best een aantal verwachtingen, bijvoorbeeld op het gebied van persoonlijke groei, ontwikkeling in studievaardigheden en het ontmoeten van christenen uit verschillende stromingen. Ik had echter nooit kunnen bedenken dat deze verwachtingen zo overtroffen zouden worden door wat me dit jaar te wachten stond. Ik wist niet eens dat het mogelijk was om zulke diepe vriendschappen te ontwikkelen als ik in de eerste paar maanden al gevormd heb. Ook heb ik een veel bredere kennis gekregen van de Bijbel en wat die vandaag de dag voor ons betekent.”

Wat verwacht je van je eigen toekomst na de EH?

“Het fundament dat ik hier heb gevormd door alle lessen en ontmoetingen heen zal een hoeksteen zijn voor mijn verdere leven. Daar ben ik van overtuigd. Ik zie nu al dat ik de kennis uit de colleges praktisch toepas in mijn dagelijkse leven. Ook weet ik zeker dat ik de mensen die ik hier heb ontmoet ook na dit jaar nog ga zien.”

Wat valt je op aan de EH?

“De EH is een plek van verbinding. Je leert andere studenten kennen, je spreekt af buiten school en sommige momenten gaan zelfs gepaard met een lach of een traan. Daarnaast zijn de lessen zo goed dat ik dit jaar bijna voor een tweede keer zou willen volgen, puur om alles nog een keer te laten bezinken. In het Basisjaar worden we structureel langs allemaal thema’s geleid; van relaties en seksualiteit tot wie God nou precies is en alles wat je moet weten over de Heilige Geest. Er is een aantal vaste docenten, maar de EH is ook niet vreemd van zo hier en daar een gastspreker. De docenten zijn stuk voor stuk inspirerende voorbeelden met een hart voor jongeren en uiteraard voor God.”

Als ik zeg ‘De EH is de beste basis voor je leven’, dan zeg jij:

“100%! Deze mooie plek in het midden van Nederland is een geweldige kans om dichter te groeien naar God, andere christenen te ontmoeten en om je voor te bereiden op een vervolgopleiding.”

Welk advies geef je jongeren die nog voor de keuze staan?

“Als ook maar een van de dingen die ik genoemd heb een verlangen bij je oproepen, geef de EH een kans. Je zou jezelf tekort doen als je niet eens een dagje komt kijken bij deze fantastische school!”

Goede tip van Jael! Weet je niet zeker of de EH bij je past? Kom dan langs tijdens een open dag of doe mee tijdens een meeloopdag! Check www.eh.nl/agenda

WhatsappInstagramNieuwsbrief