Skip navigation Menu

“Ik was op zoek naar stabiliteit en zekerheid”

Hanneke volgde afgelopen jaar het EH-Basisjaar. Hoe heeft ze dat ervaren en wat neemt ze mee uit dit jaar?⁠

Hoe ben je in aanraking gekomen met de EH en/of het Basisjaar?

“Naast een deel van mijn familie heeft mijn zus ook het Basisjaar gevolgd. Ze was toen zo enthousiast dat ik het ook wilde doen. Ik kwam toen alleen van de mavo en die overstap was niet gelijk mogelijk. Het plan heb ik toen van tafel geschoven en ik ben de studie Onderwijsassistent gaan doen op het Hoornbeeck College in Amersfoort. Na deze studie wist ik al wat ik daarna wilde gaan studeren, maar op wonderbaarlijke wijze – achteraf zie ik dat als Gods leiding – kwam de EH weer op mijn pad en wist ik dat ik dit moest doen.”

Wat was je persoonlijke aanleiding om je aan te melden?

“Mijn persoonlijke aanleiding was om er even een jaar tussenuit te gaan om stil te staan bij de afgelopen jaren. Ik was op zoek naar stabiliteit en zekerheid en hoopte die op de EH te vinden.”

Wat waren je verwachtingen aan het begin van het jaar? Hoe staat het daar nu mee?

“Ik weet niet of ik zozeer verwachtingen had voordat ik begon aan de EH. Ik had al wel veel positieve verhalen gehoord en was vooral benieuwd of ik dat ook zo zou ervaren. Nu terugkijkend, ben ik ontzettend dankbaar voor afgelopen jaar en heeft de EH veel bijgedragen aan mijn leven.”

Wat verwacht je van je eigen toekomst na de EH?

“Na de EH ga ik praktijkpabo studeren aan de CHE in Ede. Door de lessen in studiekeuze ben ik er opnieuw achter gekomen dat deze studie bij mij past. Ik heb er dus ook het volle vertrouwen in dat het goed gaat komen. Doordat ik de EH heb gedaan sta ik sterker in mijn schoenen en durf ik meer voor mijn geloof uit te komen. Met deze ontwikkeling in mijn rugzak hoop ik de toekomst in te wandelen.”

Wat valt je op aan de EH?

“Als ik aan de EH denk dan komen er vooral heel veel positieve dingen naar boven. Zo geniet ik enorm van de veilige sfeer waarbij je volledig jezelf kan zijn, maar ook van de vriendschappen die je opbouwt en de gesprekken met de docenten die je helpen om een stapje verder te komen in je leerproces. Het enige waar ik moeite mee had op de EH, omdat ik enorm praktisch ben in gesteld, zijn de colleges van 1,5 uur. Het ligt er wel aan welke docent je hebt, maar dat was wel mijn uitdaging afgelopen jaar.”

Als ik zeg ‘De EH is de beste basis voor je leven’, dan zeg jij:

“Geen twijfel mogelijk!”

Welk advies geef je jongeren die nog voor de keuze staan?

“Schrijf je afwegingen op zodat het uit je hoofd op papier staat. Praat met je ouders, vrienden en familie en met God over de keuze die je wil maken. Maar bovenal durf de stap te nemen om naar de EH te gaan! Want durf jij stil te staan om verder te komen?”

WhatsappInstagramNieuwsbrief