Skip navigation Menu

“Ik heb geleerd God boven alles te zetten.”

Hoe ben je in aanraking gekomen met de EH en/of het Basisjaar?

“Ik weet niet meer exact hoe ik in contact ben gekomen met de EH. Waarschijnlijk via Beam en/of de EO met Opwekking. Het was al jaren in mijn geheugen. Ook is mijn zus ooit naar een open dag geweest.”

Wat was je persoonlijke aanleiding om je aan te melden?

“Ik had mijn opleiding afgerond maar zat daar in het werkveld niet meer op mijn plek. Ik heb eerst besloten om wat te werken en na te denken over mijn vervolgstappen en te kijken of ik nog steeds naar de EH wilde. Ik raakte verstrikt in wat anderen om mij heen vonden dat ik moest doen en ik wist niet meer waar ik het zoeken moest en wat ik nou wilde en kon doen. Daarom besloot ik naar de EH te gaan. Om weer te leren luisteren naar Gods wil en Hem op nummer 1 te zetten.”

Wat waren je verwachtingen aan het begin van het jaar? Hoe staat het daar nu mee?

“Toen ik begon aan de EH hoopte ik dat ik tot rust zou komen en zou leren om God op nummer 1 te zetten, dat ik verder zou ontwikkelen in het ‘niet meer mijn wil, maar Uw wil geschiede’. Ook wilde ik graag een studie- of werkkeuze maken.

Op de EH heb ik God op nummer 1 leren zetten. Natuurlijk zijn er dagen en/of momenten en soms meerdere momenten dat dit lastig is en ik mezelf eraan moet herinneren om dat te doen of dat ik daar even hulp bij nodig heb. Ik denk vaker na of iets Gods wil is of mijn eigen plan en ik probeer God bij elke keuze te betrekken.

Als tweede punt wilde ik graag een studie- of werkkeuze maken. Ik heb de rust gevonden om een nieuwe opleiding te starten. Hiervoor heb ik veel gebeden en hierin kreeg ik antwoord van God.”

Wat verwacht je van je eigen toekomst na de EH?

“Door deze basis denk ik dat ik sneller terugkom bij God. Zoals ik al zei maak ik mijn keuzes bewuster en dat is iets wat ik wil vasthouden. Ik denk dat ik ook voor de toekomst heb geleerd meer op God te vertrouwen want Hij weet het beter en Hij heeft het beste met mij voor.”

Wat valt je op aan de EH?

“Wat ik enorm heb gewaardeerd, is de openheid en de persoonlijkheid van alle docenten/medewerkers van de EH.”

Als ik zeg ‘De EH is de beste basis voor mijn leven’, dan zeg jij:

“Eens, want door de EH heb ik geleerd God boven alles te zetten.”

Welk advies geef je jongeren die nog voor de keuze staan?

“Als je twijfelt, bid ervoor. Soms moet je de stap wagen en soms waag je een stap door het niet te doen en een andere kant op te gaan. Het is een keuze die jij samen met God mag en kan maken. Samen met Hem zal je kunnen kiezen. De EH legt een goede basis, je zal er altijd wat van kunnen leren.”

WhatsappInstagramNieuwsbrief