Skip navigation Menu

“Ik heb mogen beseffen dat God mij zo gewenst, bedoeld en gemaakt heeft, precies zoals ik ben!”

Hoe ben je in aanraking gekomen met de EH en/of het traject?

“Ik stopte met mijn studie en had echt geen flauw idee wat ik wilde doen. Ook zat ik een beetje in een dipje met mijn geloof en wist ik niet zo goed wie ik was. Een vriendin was de EH op internet ergens tegengekomen en vroeg of het niet iets voor mij was. Eerst had ik mijn twijfels; moet ik dit nou wel doen? Is het niet te duur? Wat ga ik er ooit leren? Na wat research en goede gesprekken met de mensen om mij heen heb ik beslist om het wel te doen. Ik heb hard gewerkt en ben toen begonnen aan het traject. Ik heb geen seconde spijt gehad!”

Wat was je persoonlijke aanleiding om je aan te melden?

“Ik kwam niet naar het Traject voor een speciale aanleiding. Ik wist ook totaal niet wat ik moest verwachten. Uiteindelijk heb ik aan elk aspect van het Traject wel iets gehad! Van geloofsontwikkeling tot studiekeuze en persoonlijke ontwikkeling tot gezelligheid.”

Wat waren je verwachtingen aan het begin van het jaar? Hoe staat het daar nu mee?

“Ik had echt geen flauw idee wat ik moest verwachten, je hebt geen standaardvakken, zoals Nederlands of Aardrijkskunde. Ik hoorde dat je vakken had zoals Praktische Levenskunst en Moeilijke vragen. Dat klonk voor mij best wel vaag. Ik ging er heel open in en ben het avontuur aan gegaan. Ik heb heel veel waarde gehecht aan de persoonlijke ontwikkelingslessen omdat ik daar echt heb geleerd wie ik ben en waar ik voor sta. Ook de lessen Praktische Levenskunst blijven mij bij omdat je daar praktisch aan de slag gaat met dingen uit het dagelijks leven.”

Wat verwacht je van je eigen toekomst na de EH?

“Ik heb geen flauw idee wat de toekomst gaat brengen. Ik ga communicatie studeren en hoop daarna een leuke baan daarin te kunnen vinden. Ik hoop dat ik gaandeweg mijn roeping mag vinden, ik vertrouw erop dat ik met God dit pad mag gaan bewandelen.”

Wat valt je op aan de EH?

“Ik vind het echt super waardevol dat alle docenten zo betrokken zijn. Iedereen is super open en daardoor voelt het ook super vertrouwd. Je wordt ook als volwassene behandeld, dat is super fijn! Die drie vaste dagen dat we les hebben zijn ook lekker gestructureerd, iets wat ik zelf heel fijn vind.”

Als ik zeg ‘De EH is de beste basis voor je leven’, dan zeg jij:

“De EH is de beste basis voor mijn leven omdat ik echt mezelf heb leren kennen en daarbij heb geleerd wat ik wil en waar ik voor sta. Daarbij kwam kijken dat ik heb mogen beseffen dat God mij zo gewenst, bedoeld en gemaakt heeft, precies zoals ik ben!”

Welk advies geef je jongeren die nog voor de keuze staan?

“Ik zou willen zeggen dat het Traject zeker aan te raden is! Het is kort maar krachtig en je leert en beseft zoveel! Ik heb echt geleerd waar ik voor sta en dat mijn fundament God is. Ik wens dat iedereen toe.”

WhatsappInstagramNieuwsbrief