Skip navigation Menu

“Ik heb soms het gevoel dat ik iemand al een paar jaar ken, terwijl dat nog maar drie weken is.”

“De reden dat ik naar de EH ben gekomen, was eerst dat ik geen goede studiekeuze kon maken. Daardoor heb ik mij ook niet bij een studie ingeschreven. Ik vond veel interessant, maar wist niet wat nu echt bij mij paste. De gedachte van een tussenjaar zonder plan sprak mij ook niet echt aan, dus ik ging op zoek. Uiteindelijk zei mijn moeder: ‘Misschien is de EH iets voor je.’ Toen ben ik serieus naar de EH gaan kijken. Na het bezoeken van een open dag en een meeloopdag, wist ik dat dit het moest worden. De persoonlijke ontwikkeling met daarbij ook nog geloofsontwikkeling paste goed bij me. Ik heb de EH dus echt gekozen om meer over God en mijzelf te leren.

Toen ik voor mijn eerste dag op de EH kwam, was er gelijk al een relaxte sfeer. Je kon met iedereen wel een praatje maken. Het verbaasde me ook hoe snel we de diepte ingingen en hoe open mensen toen al waren. Dat zorgde ervoor dat je gelijk mooie en waardevolle gesprekken kon voeren. Ik moest wel even een beetje wennen. Zeker het stukje reflecteren. Normaal gesproken was ik daar niet heel erg mee bezig, maar nu wel.

Wat ik in dit jaar op de EH hoop te bereiken is een betere relatie met God. Ik denk dat daar voor mij persoonlijk nog ruimte is om te groeien. Het blijft volgens mij altijd wel een zoektocht en er is altijd wel weer iets te leren. Toch hoop ik dat het Basisjaar mij een zetje in de goede richting kan geven en dat ik stappen mag zetten in mijn geloof. Verder hoop ik ook dat ik een studiekeuze kan maken door de persoonlijke ontwikkeling. Je komt dan meer te weten over je interesses en je sterke punten. Met deze kennis hoop ik dat ik dan een keuze kan maken die bij mij past.

Ik ben wel echt heel blij met de mensen die ik op de EH ben tegengekomen. Al heel snel had je het gevoel dat je al mensen kende. Ik heb ook bij sommigen het gevoel dat ik ze al een paar jaar ken, terwijl dat nog maar 3 weken is. De gespreksonderwerpen zijn ook heel afwisselend. Het ene moment heb je een heel diep gesprek over de betrouwbaarheid van de Bijbel en het andere moment heb je het over het weekend. Als je niet heel erg van een gesprek houdt, ga je naar de tafeltennistafel of de tafelvoetbaltafel en kan je je daar ook vermaken met anderen. De sfeer is dus echt heel gezellig.”

WhatsappInstagramNieuwsbrief