Skip navigation Menu

“Ik heb enorm veel zin in de toekomst!”

Hoe ben je in aanraking gekomen met de EH en/of het Basisjaar?

“Mijn beste vriendin had het EH-basisjaar gedaan en ik heb haar daardoor enorm zien groeien! Dit maakte dat ik al nieuwsgierig was geworden, maar de EH kwam steeds vaker op mijn pad (wat ik achteraf echt zie als Gods leiding!). Zowel vanwege de chaos in mijn hoofd en het verlangen om God echt te zoeken, heb ik uiteindelijk de keuze gemaakt om een jaar apart te zetten voor mijzelf.
Ik was toe aan een haven waar ik even aan kon leggen, om zo even uit te zoomen van het drukke leven wat mij opslokte.”

Wat waren je verwachtingen aan het begin van het jaar? Hoe staat het daar nu mee?

“Ik moet eerlijk zeggen dat het jaar uiteindelijk ver boven mijn verwachtingen heeft uitgepakt. Dat je aan de slag zou gaan met geloofsontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling wist ik, maar mij daar een voorstelling van maken voorafgaand kon ik niet echt. Ieder geval vind ik dat het jaarprogramma enorm goed in elkaar zit. Aan het eind van het jaar merk je dat alles op een bepaald moment ook samenvalt! Het is ook lastig hoor, om aan iemand exact uit te leggen ‘wat je nou eigenlijk doet op die school’. Dat ervaar ik zelf nu ook, hahaha!”

Wat verwacht je van je eigen toekomst na de EH?

“Ik heb enorm veel zin in de toekomst! Op de EH heb ik zoveel handvatten meegekregen, dat ik vol vertrouwen, samen met God, het leven tegemoet wandel! Wat ik op de EH geleerd heb, zal ik echt voor altijd meenemen en kunnen toepassen, daar ben ik zeker van.”

Wat valt je op aan de EH?

“Nog nooit heb ik zo’n liefdevolle, veilige, ongedwongen en gezellige plek meegemaakt als de EH! Het klinkt erg zoetsappig en cliché , maar iedereen ziet elkaar staan en iedereen doet ertoe op deze plek. Ook de docenten zijn super betrokken en maken altijd tijd voor je vrij. Gods nabijheid voelde ik daar elke dag zo sterk, dat het me elke dag opnieuw weer bemoedigde.”

Als ik zeg ‘De EH is de beste basis voor je leven’, dan zeg jij:

“Van onderuit mijn tenen: 100 % mee eens!!!”

Welk advies geef je jongeren die nog voor de keuze staan?

“Gun jezelf een jaar ontwikkeling op vele vlakken! Het is zo fijn om op deze jonge leeftijd te leren over jezelf, God en de wereld waar je iedere dag mee te maken hebt! Ik geloof oprecht dat het je een bepaalde rust geeft als je weet wie je bent en waarvoor je staat! Ga ervoor!”

WhatsappInstagramNieuwsbrief