Skip navigation Menu

Rianne: ‘Eigenlijk heeft het al mijn verwachtingen overtroffen’

Hoe ben je in aanraking gekomen met de EH en/of het Basisjaar?
Ik ben in aanraking gekomen met de EH via mijn zus die ook de EH heeft gedaan. Die zus wilde zo graag dat ik ook de EH ging doen dat ze mijn kamer volhing met EH-posters. Op dat moment vond ik dat super irritant, maar nu ben ik heel dankbaar voor alle moeite die zij erin gestoken heeft om mij op de EH te krijgen.

Wat was je persoonlijke aanleiding om je aan te melden?
Ik had in al die jaren op de middelbare school geen studie gevonden waar ik echt enthousiast van werd. Ook leek het me ontzettend waardevol om meer over mezelf te leren en zo een betere basis te creëren om de toekomst mee in te gaan. Die combinatie van studiekeuze en persoonlijke ontwikkeling vond ik op de EH! Ook was ik helemaal om toen ik de open dag had bezocht. Mijn muzikale hart ging wel heel hard kloppen toen ik in ieder (!) lokaal een gitaar zag hangen. En of ik die gitaren gebruikt heb 😊

Wat waren je verwachtingen aan het begin van het jaar?
Ik verwachtte op de EH een veilige, gezellige plek te vinden waarop ik een studiekeuze kon gaan maken en kon werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling. En eigenlijk heeft het al mijn verwachtingen overtroffen. Geloofsontwikkeling, een ander onderdeel van het lesprogramma, is uiteindelijk namelijk iets waar ik niet per se voor kwam, maar wat me wel het meest heeft gebracht! Ik ontdekte dat God het Fundament van mijn leven wil zijn. Hij is Degene Die mij heeft bedacht en gewild. Die wetenschap zorgde in mij voor een bevrijding en heeft ertoe geleid dat ik daadwerkelijk ontwikkeling kon meemaken in het kennen van mijzelf en in het maken van een studiekeuze.

Wat verwacht je van je eigen toekomst na de EH?
Ik verwacht dat ik na de EH met vallen en opstaan verder mag gaan met waar ik mee begonnen was op de EH: namelijk het bouwen op het fundament van God. Ik verwacht dat mijn dankbaarheid over alles wat ik geleerd en meegemaakt heb op de EH nooit op zal houden. En daarnaast zijn de vriendschappen die ik heb mogen opbouwen op de EH ook absoluut goud waard voor de toekomst!

Wat valt je positief (of negatief) op aan de EH?
De sfeer op de EH is echt onbeschrijfelijk! Iedereen komt ’s ochtends vroeg binnen met zijn ochtendhoofd. Maar ochtendhumeurtjes of chagrijnigheid zijn zelden te vinden. Iedereen groet elkaar, zowel studenten onder elkaar als tussen docenten en studenten. De docenten zijn echt daadwerkelijk geïnteresseerd in wat je bezighoudt en maken tijd voor je vrij als je ergens dieper over door wilt praten. Zo had ik zelf een keer een vraag aan een docent aan het einde van het college. Ik liep naar voren om de vraag persoonlijk te stellen. De docent wilde graag nog even dieper nadenken over de vraag en pakte zijn agenda erbij. Een week later zat ik persoonlijk een uur door te praten met die docent!
Ook heb ik het als super waardevol ervaren hoe open de docenten zijn. Zo maakte ik een keer mee dat een docent zo geraakt werd tijdens een college dat hij huilend voor ons stond. Ook zijn docenten niet bang om persoonlijke voorbeelden uit hun eigen leven te gebruiken om dingen duidelijk te maken.

Als ik zeg ‘De EH is de beste basis voor je leven’, dan zeg jij:
Uiteindelijk is Jezus de beste basis voor je leven. Maar omdat Hem beter leert kennen op de EH, komt de EH als beste basis voor je leven zeker in de buurt!

Welk advies geef je jongeren die nog voor de keuze staan?
De EH is nooit een verkeerde keus. Bedenk eens hoe gaaf het zou zijn om in een warm bad als de EH terecht te komen. Met docenten die oprecht geïnteresseerd zijn in jou. Medestudenten met wie je kan lachen en huilen. Elke week een weekopening waar je met iedereen kan zingen en bidden. Jezelf leren kennen en met enthousiasme en passie leren leven. Geen heel moeilijk keus meer toch? 😉

WhatsappInstagramNieuwsbrief