Skip navigation Menu

Remke: “Door jezelf kwetsbaar open te stellen, krijg je zoveel meer terug!”

Hoe ben je in aanraking gekomen met de EH en/of het Basisjaar?

“Ik sprak een vriendin op vakantie, die erg enthousiast was over het Basisjaar. In mijn examenjaar zocht ik nog een opvulling voor mijn tussenjaar en heb toen in november een opendag bezocht op de EH. Daarna heb ik vrij snel mijn keuze gemaakt en mij aangemeld voor het EH-basisjaar.”

Wat was je persoonlijke aanleiding om je aan te melden?

“Ik had meerdere redenen om het EH-basisjaar te gaan doen. Mijn hoofdreden was om niet gelijk door te gaan met een studie maar een jaar voor mijzelf te nemen. Ik wilde mijzelf verder persoonlijk ontwikkelen. Daarnaast wilde ik ook verder groeien in mijn geloof, nieuwe vriendschappen sluiten en ontdekken welke studie nou echt bij mij past.”

Wat waren je verwachtingen aan het begin van het jaar? Hoe staat het daar nu mee?

“Echt hoge verwachtingen aan het begin van het jaar had ik niet direct. Ik wilde vooral persoonlijk verder groeien, ontdekken wie ik ben en wat ik kan betekenen voor mijn naaste en deze maatschappij. Deze verwachting is volledig overtroffen en daarnaast heb ik nog zoveel meer mogen leren en ontvangen dit jaar. Ik heb dit jaar geleerd om open te zijn; jezelf kwetsbaar op te stellen. Daar krijg je zoveel meer voor terug! Uit kwetsbaarheid komt kwetsbaarheid. Ik kwam er ook achter dat je persoonlijk ontwikkelen niet alleen kan, nee dat doe je samen. Soms heb je dat ander nodig om te zien wat jezelf niet ziet. Ik heb diepe vriendschappen opgebouwd tijdens dit jaar.”

Wat valt je op aan de EH?

“De sfeer op de EH is heel verbindend! Op de EH kijken mensen naar je om, ze zijn er voor je; je voelt je zeker welkom op de EH. Je leert andere studenten (en docenten) kennen, bouwt vriendschappen op en je deelt de nare en leuke dingen met elkaar. Daarnaast leer je enorm veel over maatschappelijke en persoonlijke onderwerpen zoals relaties, wie God is en wat jij kan betekenen in het Koninkrijk van God.”

Als ik zeg ‘De EH is de beste basis voor mijn leven’, dan zeg jij:

“Jazeker! Het is een enorm leerzaam, verdiepend, mooi (en soms confronterend) proces waarbij je samen met anderen aan onder andere jezelf en je relatie met God werkt!”

Welk advies geef je jongeren die nog voor de keuze staan?

“Ik zou zeggen gun jezelf een jaar vóór jezelf, geef het een kans!”

WhatsappInstagramNieuwsbrief