Skip navigation Menu

Oud-bestuurslid Guido Sneep

Vragen en antwoorden

“Vanaf haar beginjaren heb ik me verwant gevoeld met de EH. Ik deelde de doelstelling jongeren te wapenen voor een leven in een niet-christelijke wereld. De EH zou jonge christenen bekwamen om bestaande christelijke inzichten en antwoorden maatschappelijk vruchtbaar te maken.

De maatschappelijke ambities bleken wel eens te hoog gesteld. Tegelijk bleek dat de beoogde persoonlijke vorming heel wat had te winnen aan diepgang. Het getuigt van wijsheid en moed dat de EH zichzelf voortdurend heeft vernieuwd, met veel persoonlijke aandacht voor de studenten en met een open oog voor wat leeft in de maatschappij.

“De EH helpt jonge christenen om volwassen te worden.”

De maatschappij kan volwassen christenen goed gebruiken. De EH helpt jonge christenen om volwassen te worden. Ze leert hen te groeien door zichzelf en hun eigen traditie en de wereld om hen heen  te bevragen.

Vragen stellen blijkt niet eng en al helemaal niet dom, maar een noodzakelijke stap om echte antwoorden te vinden. Groei naar volwassenheid vergt wel dat diepgaande vragen die kunnen worden gesteld in een veilige omgeving. Die omgeving biedt de EH. Ik hoop dat veel jongeren zich daarin uitgenodigd zullen voelen en dat de EH ruimschoots blijft voldoen aan de roeping die zij daarin heeft gevonden.”

WhatsappInstagramNieuwsbrief