Skip navigation Menu

Levy: “Ik probeer elke dag te leven van Zijn genade. Iets wat ik voor de EH erg lastig vond.”

Hoe ben je in aanraking gekomen met de EH en/of het Basisjaar?

“Ik ben op een onderwijsbeurs in Zwolle in aanraking gekomen met de EH. In de eerste instantie was ik niet erg geïnteresseerd in het nemen van een tussenjaar, maar werd mijn interesse gewekt toen ik hoorde waar je mee bezig zou zijn bij het nemen van het Basisjaar op de Evangelische Hogeschool. Je zou bezig gaan met je relatie met God en meer jezelf leren kennen, dat is wat me werd verteld. Ik vind godsdienst altijd al wel interessant en vind het belangrijk om een goede relatie met God te hebben. Ook was ik niet geheel zeker of de studie waarvoor ik mij had ingeschreven wel goed bij me paste. Het idee dat ik een tussenjaar zou nemen om ook met mijn studiekeuze bezig te gaan, klonk ineens veel aantrekkelijker. Ik had toen al het idee dat de EH goed bij mij zou passen. Wat mij uiteindelijk over de streep trok, was een kennis van mij die ook de EH had gedaan. Zij had mij overtuigd om toch de EH te doen, toen ze mij vertelde hoe leuk het is en hoeveel ze heeft geleerd.”

Wat was je persoonlijke aanleiding om je aan te melden?

“Ik wilde graag meer over God leren, aangezien ik nog niet altijd zeker in mijn geloof sta en ook niet zeker in mijn eigen schoenen sta. Ik voelde me nog niet klaar om direct al te gaan studeren. Een tussenjaar nemen om ook mijzelf te leren kennen, zou mij erg helpen om een goede basis te vormen om verdere stappen te maken in mijn leven.”

Wat waren je verwachtingen aan het begin van het jaar? Hoe staat het daar nu mee?

“Ik wist nog niet goed wat ik moest verwachten van de EH; het was voor mij nogal een sprong in het diepe. Hetgeen wat ik verwachtte, was kennis die ik op zou doen over God en mijzelf beter te leren kennen. Hoe dit precies eruit zou zien, had ik nog niet zozeer een idee van. Ik ging er voornamelijk positief in, omdat ik veel zin had om iets nieuws te proberen en te weten dat ik nieuwe mensen zou leren kennen en belangrijke dingen te weten zou komen.”

“Achteraf heb ik veel persoonlijke ontwikkeling meegemaakt en geleerd hoe ik denk en wat mijn valkuilen en kwaliteiten zijn. Door dit besef weet ik ook hoe ik nieuwe gedachtepatronen aan te nemen en besef ik wie ik in Christus ben. Ik weet dat ik een geliefd kind ben van God en probeer iedere dag steeds weer te leven vanuit Zijn genade; iets wat ik voor de EH erg lastig vond.”

Wat verwacht je van je eigen toekomst na de EH?

“Ik verwacht dat ik mijn basis die gevormd is dit jaar, kan gebruiken in de wat meer seculiere wereld waarin ik terechtkom zodra ik ga studeren. Ik hoop elke dag naar God toe te leven. Zoveel ik op de EH bezig was met mijn geloof, wil ik ook in de toekomst volhouden en te leven naar Zijn wil. Verder wil ik redelijk ontvankelijk in het leven staan, omdat ik niet precies weet wat de toekomst brengt. Ik vertrouw erop dat God mij in de toekomst zal leiden en een plan voor mij heeft.”

Wat valt je op aan de EH?

“Wat voor mij opvalt aan de EH is dat het voor mij (en vele anderen) een erg ontspannen plek is. Je kan zo een praatje malen met andere studenten en je herkent je erg in elkaar. Het is voor mij een erg sociale en veilige plek. Nergens anders heb ik God en mezelf zo goed leren kennen als daar. Op de EH ga je werken aan jezelf, in plaats van dat het enkel draait om kennis opdoen zoals bij andere scholen.”

Als ik zeg ‘De EH is de beste basis voor mijn leven’, dan zeg jij:

“Helemaal mee eens, ik word hier gevormd voor mijn leven en zal er in de toekomst nog veel aan hebben.”

Welk advies geef je jongeren die nog voor de keuze staan?

“Wees niet bang om een tussenjaar te nemen, het hoeft zeker geen verloren tijd te zijn. Dit EH-Basisjaar heb ik meer over mezelf geleerd dan op de middelbare school. Ook is het prachtig om je relatie met God te versterken. Ik kan daarom zeker het EH-Basisjaar aanraden!”

WhatsappInstagramNieuwsbrief