Skip navigation Menu

Kerst voor de EH

Als ik aan kerst denk, denk ik aan zo’n beeld: dankbaar voor het licht en de warme gloed die kerst brengt, geen overdaad, maar net genoeg om een beetje extra te genieten.

“Dit jaar leef ik toe naar kerst met een ontzettend dubbel gevoel. Ik word verdrietig van de naderende conclusie dat we kerst dit jaar niet met mijn hele gezin kunnen vieren. Ik heb kerst eerdere jaren altijd erg verschillend beleefd, maar nu we zoveel thuiszitten, mis ik de knuffels van mijn familie en de gezelligheid van het samenzijn. Het sinterklaasfeest wordt al overschaduwd door mijn drang naar kerstverlichting en adventskaarsen. We proberen de adventsperiode bewuster te beleven, door iedere zondag stil te zijn bij een Bijbelgedeelte uit de periode voorafgaand aan de geboorte van baby Jezus.”

“Kerst is voor mij een feest van dankbaarheid, genade, nabijheid en ongekende liefde. Het is zoiets groots en onvoorstelbaar kwetsbaars wat Jezus voor ons deed. Ik vind het belangrijk om kerst te vieren om hierbij stil te staan, dankbaar te zijn voor dit grote cadeau en ook dankbaar te zijn voor voorspoed en gezondheid binnen onze familie. Maar ik denk in deze donkere dagen met de vele cadeaus ook aan de kinderen zonder een warm en veilig thuis: families die geen royaal kerstdiner kunnen betalen, geen cadeautjes onder de boom. Een pijn die bij de meeste families ieder jaar terugkomt. Daarom vinden wij het belangrijk om met kerst niet alleen dankbaar te zijn voor onze eigen voorspoed, maar om ook te denken aan mensen die hier niet of minder mee gezegend zijn. Hoe kunnen we voor hen een stapje extra doen? Waarmee kunnen we hun alsnog een mooie kerst geven?”

“Wat ik deze kerst absoluut niet ga missen is die vreselijke gourmet en armoedig zittende panty. Die verruilen we dit jaar lekker voor iets comfortabels!”

De komende weken zal een aantal medewerkers van de EH met ons delen hoe zij de adventsperiode en het kerstfeest beleven. Deze week is communicatiemedewerker Marieke Mulder aan de beurt.

WhatsappInstagramNieuwsbrief