Skip navigation Menu

“Investeren in je persoonlijke- en geloofsontwikkeling is je leven in Zijn Koninkrijk serieus nemen.”

Interview met Julian Groenendijk, oud-cursist Persoonlijke Ontwikkeling voor Volwassenen

Hoe ben je in aanraking gekomen met de cursus Persoonlijke Ontwikkeling?
Via Instagram kwam ik de post tegen: “10 redenen waarom je de cursus Persoonlijke Ontwikkeling zou moeten volgen”. Elke reden was voor mij een reden om deze cursus te gaan doen. Verder had ik wat verhalen horen waaien over wat jullie doen voor studenten e.d.

Wat was je persoonlijke aanleiding om je aan te melden voor de cursus?
Het is en was mijn verlangen om persoonlijk te groeien als mens in zijn geheel, maar wel in verbinding met God. Ontspannen als kind van God in het leven staan, op een gezonde manier in verbinding staan met mensen en vertrouwen krijgen in wie ik ben en wat ik doe, waren dingen waar ik graag mee aan de slag wilde met deze cursus.

Wat waren je verwachtingen aan het begin van de cursus en zijn die verwachtingen uitgekomen?
Enerzijds ging ik de cursus open in met niet al te veel specifieke verwachtingen, maar anderzijds had ik de verwachting dat we heel veel rollenspellen zouden doen en er echt ‘flink aan de boom gerammeld’ zou worden. Dit is deels uitgekomen, maar misschien niet per sé op die manier die ik op voorhand had verwacht. Onbewust had ik ook de verwachting dat dingen waar ik in het dagelijks leven tegenaan loop na 12 weken volledig opgelost zouden zijn. Maar iets wat je, in mijn geval, 25 jaar lang geleerd hebt kan niet in 12 weken volledig anders zijn en dat hoeft ook niet. Maar dat er ‘flink aan de boom is gerammeld’ is een ding wat zeker is. Confronterende, inzicht gevende en verlichtende colleges heb ik mogen krijgen.

Wat heb je aan de cursus gehad?
De cursus heeft me veel inzicht gegeven over mezelf, de wereld om me heen en over wie God is en hoe Hij mij ziet. De dingen waar ik mee worstel kan ik beter duiden en ik kan er nu ook anders mee omgaan door de praktische colleges. Kortom, veel meer zicht gekregen op hoe God mij ziet, hoe Hij wil dat ik leef en hoe ik mag staan in de relaties die ik heb met mensen om mij heen.

Wat neem je ervan mee in de rest van je leven?
De rest van mijn leven neem ik mee dat we een God hebben die persoonlijk een relatie met een ieder van ons wil. Wij zijn een onderdeeltje van Zijn gigantische Reddingsplan en we mogen Rusten in Zijn volbrachte werk. Maar dit is wel een actief rusten. Alles wat we doen mogen we tot eer van Hem doen. Zijn goedkeuring is tenslotte de Enige die er werkelijk toe doet – 1 Korinthe 4: 3-4. Er is verandering mogelijk in Christus en Hij is daarin ons Fundament!

Wat zou je tegen iemand zeggen die overweegt de cursus te gaan doen?
Investeren in je persoonlijke- en geloofsontwikkeling is je leven in Zijn Koninkrijk serieus nemen. De cursus zal een feest van herkenning, maar ook van verlichting zijn. Ik kan je deze cursus van harte aanbevelen. Het is simpel gezegd intensief, maar wel heerlijk om 10 weken lang bezig te zijn met hoe jij kan en mag groeien als persoon in Zijn licht en je uiteindelijk tot je doel komt. En dat is hoogstwaarschijnlijk op een andere manier dan je nu denkt of doet. ;)

Lees hier meer over de cursus en kom langs tijdens een voorlichting!

WhatsappInstagramNieuwsbrief