Skip navigation Menu

“Ik heb niet vaak in mijn leven gehad dat ik zo zeker wist dat ik iets wilde gaan doen dus ondanks al mijn bezwaren heb ik me diezelfde avond nog aangemeld.”

Esther Mol: In mei 2022 kwam ik op Facebook een bericht tegen van de EH over de cursus Persoonlijke Ontwikkeling. Het leek me erg leuk maar ik was in die periode bezig met het afronden van een langdurig traject bij een psycholoog dus ik dacht: ‘leuk voor later als ik mijn leven weer een beetje op orde heb, maar nu nog niet’. Een paar dagen later kwam ik het bericht weer tegen en ik besloot me er toch eens in te verdiepen. Na het lezen van de informatiegids bedacht ik dat het misschien juist wel een heel goed moment was om de cursus te gaan doen. Ik stond op een punt in mijn leven waarop ik niet zo goed wist wat ik moest gaan doen en ik kon ook wel wat verdieping in mijn geloof gebruiken. Daarnaast was ik bijna klaar bij de psycholoog en dit zou wel eens een mooi vervolg kunnen zijn op dat traject.  

Ik bezocht de informatieavond en al kon ik een hoop redenen bedenken om het niet te doen (nare schoolervaringen in het verleden, angst om me in groepen mensen te begeven, weinig zelfvertrouwen, de kans dat ik mezelf weer tegen zou komen, enz.) toch was ik er zeker van dat ik de cursus wilde gaan doen.

Ik heb niet vaak in mijn leven gehad dat ik zo zeker wist dat ik iets wilde gaan doen dus ondanks al die bezwaren heb ik me diezelfde avond nog aangemeld. Dat zag ik echt als een zegen en de leiding van God en ik heb er ook geen moment spijt van gehad. Ik vond de variatie en de opbouw in de colleges erg mooi. Er waren veel verschillende onderwerpen maar ze stonden niet los van elkaar, ze gingen allemaal verrassend mooi in elkaar over.

Tot mijn verbazing heb ik talenten ontdekt bij mezelf waarvan ik niet wist dat ik ze had. Schrijven, reflecteren, dingen verwoorden, tekenen, allemaal dingen die aansluiten bij de leerdoelen die ik had.

Ik wilde mezelf opnieuw leren kennen, ik wilde leren mezelf te accepteren zoals ik ben en zoals God mij bedoeld heeft. Mijn verlangen was om God meer te betrekken bij mijn leven door meer te bidden en in de bijbel te lezen. Daarnaast wilde ik leren op een gezonde manier om te gaan met perfectionisme en bewijsdrang en ik moet zeggen dat veel van deze doelen wel behaald zijn. Met sommige doelen ben ik nog steeds bezig.

Ik heb echt een geweldige tijd gehad op de EH. Zoals ik verwacht had ben ik inderdaad mezelf tegen gekomen, op persoonlijk gebied en zeker op geloofsgebied. Dat heeft me heel veel goeds gebracht en is voor mij levensveranderend geweest.

Ik zou deze cursus iedereen aanraden. Het kan nieuwe inzichten geven in het geloof en in je persoonlijke leven. Het biedt je de kans nieuwe talenten te ontdekken. De cursus kan je enorm veel rust geven in je persoonlijke leven en in je leven met God.

WhatsappInstagramNieuwsbrief