Skip navigation Menu

“Ik had maar heel weinig idee hoe mijn werk verbonden was met God”

Mevrouw Van Oordt geeft samen met mevrouw Ronner op 11 januari het online college over ‘Zin in je werk.’ Wat heeft ze zelf met het onderwerp en hoe ervaart ze online onderwijs?

Wat heb je zelf met het onderwerp werk?
“Veel! Mijn werk is belangrijk voor mij. Ik kan m’n ei erin kwijt. Ik ben gezegend met werk waarin geloof en het gesprek daarover direct geïntegreerd is. Daar heb ik destijds bewust voor gekozen en achteraf denk ik dat die keuze werd veroorzaakt door het feit dat ik maar heel weinig idee had hoe ‘gewoon’ werk verbonden was met God en hoe ik zelf die verbinding kon ervaren. Maar de meeste mensen hebben ‘gewoon’ werk en inmiddels snap ik veel beter hoe die verbinding kan werken. Daar praat ik graag over!”

Welke uitdagingen zie en ervaar jij bij hybride werken?
“Ik moet zeggen dat ik vind dat er verbazingwekkend veel kan online. Het lukt ons op de EH echt om mensen op het scherm te betrekken; zelfs tutorgesprekken blijken meestal prima te werken. De grote winst van de coronacrisis voor de EH is dat we daar nu veel meer ervaring mee hebben en dat we dus ook zoiets als een online college kunnen aanbieden aan onze oud-studenten.”

Waarom is ‘echt’ contact zo waardevol bij de EH en op je eigen werkplek?
“Je ziet letterlijk meer van elkaar als je live bent. Meer non-verbaal gedrag vooral. Er is minder ruis op de lijn. En met een groep een gesprek voeren gaat veel spontaner natuurlijk. We gaan voor verbinding van hart tot hart, en dan is een schermpje toch jammer.”

Ondanks het belang van fysiek contact, halen we als EH geld op voor digitale onderwijsmiddelen. Waarom zouden oud-studenten volgens jou aan deze actie mee moeten doen?
“Omdat goeie digitale middelen enorm helpen bij het goed vorm en inhoud geven aan colleges en andere contacten online. Zonder die middelen zouden we compleet stilvallen in lockdownsituaties. En dat hoeft niet! We hebben met heel veel vreugde doorgewerkt, en betere middelen helpen om dat nog beter te kunnen doen.”

En waarom moeten we dit online college zeker niet missen 😉
“Iedereen wil natuurlijk weten hoe je je ‘gewone’ werk met God kunt verbinden! En iedereen die werkt ‘in het Koninkrijk’ heeft vast al gemerkt dat ook dát een baan is, met alle struggles van dien…”

Het webinar staat gepland voor 11 januari 2022 van 20.00u – 21.00u. Je krijgt van ons een speciale uitnodiging als giftgever! > Meer info

#GivingTuesday

WhatsappInstagramNieuwsbrief